NAŠA SKUPINA

Torosidis donio prvu pobjedu Grčkoj protiv borbene Latvije!

Utrka prema Poljskoj i Ukrajini nastavlja se u petak i subotu, a nekoliko se velikih reprezentacija priprema za nezgodne, ali važne okršaje s ‘mališanima’
 Reuters

ZAGREB - Nakon što je zbog ozljeda ostao bez Robbena i Van Persieja, nizozemski izbornik Bert van Marwijk u Kišinjev nije želio povesti ni kostolomski raspoloženog Nigela de Jonga. Javnost je pozdravila taj potez, a Johana Cruyff za De Jonga kaže kako mu ovo nije prvi put da je “prešao granicu”.

- To je dobra izbornikova odluka. Neka se De Jong zamisli i osvijesti si da bi morao biti uzor mlađim igračima.

Mobilizacija u Portugalu

Moldavci bi svjetskim viceprvacima rado pripremili senzaciju, ali suočit će se s izvanrednom formom Rafaela Van der Vaarta koji na White Hart Laneu igra kao u najboljim danima s Ajaxom.

Velika mobilizacija traje u Portugalu koji Dansku dočekuje u “must win” situaciji. Dok je José Mourinho priznao da i dalje jadikuje što ga Real nije pustio da pomogne svojoj zemlji, čeka se kakav će rezultat polučiti novi izbornik Paulo Bento. Prve poteze već je povukao pozivanjem Paula Machada i Joăoa Pereire, a podsjećamo da se vraća i Ronaldo.

Italija je nakon južnoafričke kome ponovno živnula, ali može li Cesare Prandelli učvrstiti pobjednički duh pobjedom u Sjevernoj Irskoj?

- Moramo nastaviti s građenjem pozitivnih međuljudskih odnosa. Samo nam to može pomoći da zaboravimo loše stvari koje su se u posljednje vrijeme događale oko reprezentacije - tvrdi izbornik.

Izazov je voditi Balotellija

Zanimljivo je da su mu glavne napadačke ciglice u toj građevini Antonio Cassano i Mario Balotelli, ali obojica su u karijeri demonstrirali da s međuljudskim odnosima nisu uvijek “na ti”.

- Smatram izazovom vođenje igrača za koje se govori da su problematični - priznaje Prandelli.

Vrijedi spomenuti i ispite Albanije, odnosno Crne Gore. Albanci dočekuju BiH, a Josipa Kužea, koji se oporavlja u bolnici, zamijenit će Džemal Mustedanagić. Džemo je već najavio da će pobjedu posvetiti svom prijatelju. Cico Kranjčar u sjajnoj je poziciji uoči utakmica sa Švicarskom i Engleskom te s veseljem iščekuje oglede nakon kojih će se šanse Crnogoraca u skupini G moći sagledati malo jasnije.

Blanc: Morat ćemo mi tu još štošta popraviti

Taman kad je u svoje ruke čvrsto uzeo uzde, francuskog izbornika Laurenta Blanca počeli su ometati vanjski, nepredvidljivi faktori. Poput onog što mu Diarra i Benzema iz Madrida nisu došli u dogovoreno vrijeme.

- Živcira me to. Kladim se, da je rok umjesto ujutro bio navečer, da bi neki opet kasnili. Karim u nedjelju nije igrao i morao je doći na vrijeme. Sve ćemo to morati popraviti - najavljuje Blanc.

A uoči važne utakmice s Rumunjskom, jedine koja se, uz onu Hrvatske i Izraela, igra u subotu, domaći mediji i dalje se bave njegovom odlukom da reprezentaciji angažira - psihologa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:24