NAŠA SKUPINA

Grčka i Gruzija od danas ispred Hrvatske?

U Pireju se sastaju Grčka i Izrael, u Rigi je Latvija domaćin Gruziji, a Hrvatska i Malta svoj su dvoboj u Maksimiru odgodile za 17. studenoga
Greece's players react after a goal against Latvia during their Euro 2012 Group F qualifying soccer match at the Karaiskakis stadium, in the port of Piraeus, near Athens, Friday, Oct. 8, 2010. (AP Photo / Thanassis Stavrakis)
 AP

ZAGREB - U utorak navečer Grčka i Gruzija, teoretski i Izrael, mogli bi preteći Hrvatsku na čelu skupine F kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, no ako se to i dogodi, trajat će samo mjesec dana, do našeg maksimirskog sraza s Maltom.

Pred Grcima je još jedna jedan - nula utakmica, suparnik je ranjeni Izrael. Ranjen kresanjem krila u kvalifikacijama, ali i doslovno jer će, osim dulje vrijeme odsutnog Benayouna, izostati i u susretu protiv Hrvatske požutjeli vođa obrane Tal Ben Haim.

Mediji traže žrtvu

Izraelski mediji već traže glavu Luisa Fernandeza, koji je Hrvatskoj suprotstavio čak sedmoricu novih igrača u odnosu na prethodni remi u Tbilisiju, promašio s debitantom Elroyem Cohenom koji je bio propusniji od Ćorluke i tako dalje, da ne nabrajamo izraelske probleme.

Grci su u petak samo sa 1-0 svladali Latvijce, ali su čak 25 puta pucali na vrata, vraća im se u kadar oporavljeni Samaras, ozlijeđenog Tsiolisa već će nekako nadomjestiti. Svladaju li Izraelce, Grcima slijede dva nadmetanja s Maltežanima, zato je njihov izbornik Fernando Santos i govorio o početku grčke serije nakon 0-0 u Zagrebu...

Koliko vrijedi Gruzija?

U Rigi će se pokazati je li Gruzija ozbiljan aspirant na barem drugo mjesto u skupini, Maltu su Kecbajini izabranici bacili na pleća tek u sudačkoj nadoknadi, no padnu li i Latvijci, dokazano opasniji u gostima nego doma, onda će Hrvatska u Tbilisi 26. ožujka doći sa samo dva boda prednosti nad ambicioznim suparnikom.

Skupina F

Latvija - Gruzija 19.00

Grčka - Izrael 20.45

1. Hrvatska 3 2 1 0 5-1 7

2. Gruzija 3 1 2 0 2-1 5

3. Grčka 3 1 2 0 2-1 5

4. Izrael 3 1 1 1 4-3 4

5. Latvija 3 1 0 2 2-4 3

6. Malta 3 0 0 3 1-6 0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 11:38