ISKUSNI TRENER

Skočić: Elsnerov unuk je stoper za Rijeku i Keka

Iz Kuvajta su stigli trener Dragan Skočić i igrači Dabac i Novaković. Iz Jemena izbornik Srećko Juričić i njegovi pomoćnici Ranko Buketa i Mladen Žganjer. Kantrida je puna bivših trenera...
 Ranko Šuvar / Cropix

RIJEKA - Na pet dana poslije pet mjeseci “pobjegli” su Skočić, Dabac i Novaković, a u Kuvajtu ostavili četvrtog Riječanina, Stjepana Ostojića, trenera mlade momčadi, te Slovence, drugog trenera Antuna Usnika i stopera Roka Elsnera.

Skočić je s Rijekom osvojio Kup 2006. godine, pa slovenski Kup s Interblockom (i Superkup). Otišao trbuhom za trenerskim kruhom. Bliski istok mu nije nepoznat, igrao je tri godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kod trenera Juričića.

- Zadovoljni smo u maloj hrvatsko-slovenskoj koloniji u Kuvajtu. Šestorica smo, puno nas je, utoliko je odgovornost za rezultat veća. Povremeno se družimo i s Katancem, izbornikom UAE, i njegovim pomoćnikom Stojanovićem, bivšim trenerom Domžala - govori Dragan Skočić, uz čašu crnog vina. Prvu poslije pet mjeseci. Jedini alkohol, ako izuzmemo četiri pive s Katancom...

Prvenstvo Kuvajta počinje u prosincu, ali u tijeku su tri natjecanja... Al Arabi je na korak polufinala Golf Cupa, nakon što je ispao u četvrtfinalu Azijskog kupa i izgubio finale Federation kupa.

- U 13 nastupa nijedan poraz u 90 minuta igre. Primili smo tri pogotka, od toga dva iz jedanaesterca. Obje smo utakmice izgubili na ruletu jedanaesteraca. Neće nas kocka...

Prošle sezone u dresu Rijeke, Novaković i Dabac sada su pod Skočićevim zapovjedništvom...

- Pod posebnim su povećalom, ali igraju veoma dobro. Dabac na lijevom bočnom, Novaković je kao desna polušpica zabio četiri gola. Jedan glavom u suprotni kut sa 15 metara na centaršut Dabca. Vrti se stalno na televiziji.

Zapaženu ulogu u defenzivnoj igri ima Slovenac Rok Elsner (23 godine), sin nekadašnjeg reprezentativca Marka, unuk legendarnog trenera Branka.

- Rok je 13 utakmica odigrao praktički bez greške. Ne čuješ ga i ne vidiš, a onda dođe utakmica i sve - razvali. Čvrst karakter. Igrač za Rijeku i reprezentaciju Slovenije.

Kuvajčani su taktički nedisciplinirani...

- Napravili smo dobar posao. Iznad očekivanja poštuju raspored. Dobro oduzimamo suparniku prostor. Vidjet ćemo, Al Arabi je veoma popularan klub ali nemaju rezultata posljednjih sezona, moramo nešto napraviti. Na neke utakmice dolaze i žene. Osjeća se globalizacija, nogomet je popularan, svih hodaju u dresovima Barcelone i Reala...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 13:11