MRŠAVA JESEN

Proljetna pojačanja Rijeke bit će Đalović i Čeh

U posljednjem ovogodišnjem nastupu, u subotu protiv Varteksa, Riječani očekuju pobjedu. Kap meda u čaši jesenskog pelina. A onda...
 Davor Žunić / Cropix

Može li se ponoviti prošlosezonski scenarij kada je Rijeka u proljetnom nastavku na Kantridi bila nepobjediva, pali su i Dinamo i Hajduk ? Osvojeno je treće mjesto. A novca (plaća) nije bilo...

- Ako se povijest ponavlja kada su u pitanju slabi rezultati, neka tako bude i obrnuto. Očekujem još jednu proljetnu žetvu. Nema panike, bez obzira na trenutačnu krizu rezultata i igre - govori direktor Rubeša.

Marljivi direktor prošao je kalvariju i prošle sezone. Poslije osam kola otišao je trener Mladen Ivančić i ustoličen je Robert Rubčić. Momčad se probudila dolaskom proljeća. Sada je Rubčić otišao nakon 8., a Vulić poslije 14. kola. Kormilo je u rukama Nenada Gračana. Novi je i predsjednik - Ivan Turčić. Nema više ni braće Sharbini, ali ima nešto novca.

Dijagnoza bolesti (neefikasnosti) Ahmada Sharbinija u Hajduku je - jednostavna. Nije spreman. Bilo je tako i na Kantridi prošle jeseni nakon što se vratio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno Švicarske. Proigrao je u nastavku sezone, bio najbolji igrač Rijeke, uspješniji od brata Anasa.

- Nakon što odradi zimske pripreme Đalović će biti poput Ahmada lani - naša dijamantna igla. Nije zaboravio davati golove. Kao što je Čeh igrač znalac, može igrati više pozicija, ali se više borio sam sa sobom nego sa suparnicima - smatra Rubeša.

Riječani su igrali ispod svih očekivanja. Jedna utakmica za pamćenje, susret s Hajdukom (2-0) na Kantridi i - totalni mrak. Treći trener, puno promjena igrača i sustava igre. Previše za limitirane igrače, koji moraju biti uigrani do automatizma da bi funkcionirali. Jer, nema lidera na travnjaku, gazde u svlačionici. Zimski “mercato”, prijelazni rok neće donijeti puno novosti. Bez obzira što Gračanu trebaju jedan stoper, dva bočna, jedan napadač... Nema robe na tržištu, barem ne one jeftine. Uostalom, takve ima dovoljno - balasta.

- Radimo na prijelaznom roku. Ali ne treba očekivati senzacionalnih novosti. Priključit ćemo mlade, Gračan je na potezu. Iskusan je trener, zna kako dalje. Samo da pobjedom zaključimo crnu jesen - govori direktor Rubeša.

Mario Rubeša je prošao pakao u dvije i pol godine. Otišla su dva predsjednika ( Ježić i Frančišković), i četiri trenera ( Dalić, Ivančić, Rubčić, Vulić). U srpnju mjesecu, dok nisu prodana braća Sharbini klub je bio u - banani. U omči dugova, nije se znalo hoće li imati budžet od 100.000 eura...

Ispekao je Rubeša zanat. Njegovom prethodniku, Marinku Koljaninu, bilo je puno lakše. Na pladnju je imao zajamčen budžet od 20,000.000 kuna. Druga vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 11:14