PRONAŠLI PUT

Gračan donio razvedravanje na Kantridi

Zagreb, 241009.Zagrebov stadion u Kranjcevicevoj ulici. T Com 1. HNL, nogometna utakmica izmedju Craoatia Sesvete i Varteksa. Na slici: trener Croatia Sesveta Nenad Gracan.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

RIJEKA - Turčić je 80 dana predsjednikovanja promovirao trećeg trenera. Svjetski je rekorder. Premijere su dobitna kombinacija. Rubčić je u 1. kolu skrenuo Lokomotivu na mrtvi kolosijek (6-0), Vulić je u 9. nadigrao Međimurje (4-0), a Gračan je u 15. rundi nokautirao Puljane (2-0). Dvanaest golova (od ukupno 20), u tri najvažnije utakmice za svakog trenera prve.

Nenad Gračan se vratio Kantridi poslije devet godina. Trenerski je kruh zarađivao i na klupi Puljana, gdje sada sjedi Valdi Šumberac, a sportski direktor je Ivan Kurtović, obojica bivši igrači Rijeke. Kurtović je poslije utakmice kazao. Prema naprijed smo igrali kao gluhe svinje...

Rijekin je trener najprije zabetonirao prostor ispred svog gola. Zadnja linija ( Ljubović, Čejvanović, Čagalj, Budicin), suparnicima nije dala oko otvoriti. Ali kao da su bili na kratkom lancu... Prema naprijed su počeli igrati tek u nastavku i tada smo vidjeli nešto bolji nogomet.

Fernandez nije realizirao jedanaesterac (pogodio je drvo), ali se iskupio sjajnom asistencijom Križmanu za 2-0. Rijeka je na kraju glatko dobila, bez stresova. Vidio je trenerov rukopis. Najprije defenzivni blok.

Zadovoljan sam. Uz ovakvu disciplinu igre vjerujem da možemo do bodova i iduće subote protiv Lokomotive u Zagrebu, govori Gračan.

Narctano na ploči igrači su pretočili u djelo. S ekipom bez klasičnog napadača ( Gerc je druga špica, a Križman lutalica...), i bez pravih bočnih igrača, Rijeka je tražila rješenja kroz sredinu, tamo gdje je promet najgušći. Nametnula se u nastavku kada je nestao strah od novog neuspjeha. Razbijena psihološka blokada.

Gračan dobio šahovsku partiju. Častio je večerom vjernog pratitelja, punca Josipa Mihalića, poznatog ugostitelja. Prva je utakmica najvažnija, led je probijen. O ljepoti igre razmišljat će se na proljeće.

Predsjednik Ivan Turčić moli Boga da više nikada ne mora mijenjati trenera. U nedjelju je bio na misi poslije naporne noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 07:12