PRORADIO GOLGETER

Nikola Kalinić zabio iz penala za Blackburn

Blackburna je u osmini finalasa na domaćem terenu slavio protiv drugoligaša Peterborougha 5-2, Kalinić je zabio svoj prvi pogodak
Chelsea's Michael Essien, left, tackles Blackburn Rovers' Nicola Kalinic during their English Premier League soccer match at Stamford Bridge, London, Saturday, Oct. 24, 2009. (AP Photo/Sang Tan) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE - CALL +44 (0)20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP

ZAGREB - Hrvatski nogometaš Ivica Kalinić postigao je pogodak u pobjedi svog Blackburna 5-2 na domaćem terenu protiv drugoligaša Peterborougha u osmini finala engleskog Carling Cupa.

Kalinić je odigrao cijelu utakmicu, a u strijelce se upisao u 74. minuti iz kaznenog uadrca za konačnih 5-2. Bio je to njegov prvi pogodak u natjecateljskim utakmicama u dresu Blackburna.

Strijelci za domaću momčad bili su još Pedersen u 4. minuti, Reid u 45. iz jedanaesterca, Salgado u 57. (također prvijenac u Blackburnu) i McCarthy u 72. minuti, dok su za goste, koje vodi 37-godišnji Darren Ferguson, sin menadžera Manchester Uniteda Alexa Fergusona, pogotke postigli Whelpdale u 17. i Boyd u 50. minuti. Napomenimo da su gosti od 43. minuti igrali s čovjekom manje, budući da je vratar Joe Lewis zbog prekršaja za najstrožu kaznu dobio i crveni karton.

Tottenham je na svom White Hart Laneu svladao Everton s 2-0 bez doprinosa ijednog od trojice hrvatskih reprezentativaca. Luka Modrić zbog ozljede ne konkurira za sastav Harryja Redknappa, Niko Kranjčar nema pravo nastupa jer je ove sezone u Carling Cupu već igrao za Portsmouth, dok je Vedran Ćorluka cijelu utakmicu odgledao s klupe za pričuve. Strijelci za domaćina bili su Tom Huddlestone u 31. i Robbie Keane u 57. minuti, nakon što neposredno prije toga nije realizirao kazneni udarac.

Branitelj naslova pobjednika Manchester United slavio je u gostima kod Barnsleyja 2-0 golovima Dannyja Welbecka u 6. i Michaela Owena u 59. minuti. Gary Neville dobio je u 63. minuti izravni crveni karton zbog grubog prekršaja, ali niti to nije pomoglo domaćinu.

Portsmouth je vrlo lošu sezonu uljepšao deklasiravši kao domaćin Stoke City s 4-0, dok je Aston Villa slavila u gostima kod Sunderlanda boljim izvođenjem penala s 3-1, nakon što u 90 minuta igre, te u produžecima, nije bilo golova. Kenwyne Jones u 85. minuti nije uspio realizirati jedanaesterac za domaćina, a s bijele točke su kasnije još trojica njegovih suigrača bili neprecizni...

Carling Cup, osmina finala:

Barnsley – Manchester United 0-2

Blackburn – Peterborough 5-2

Tottenham – Everton 2-0

Portsmouth – Stoke City 4-0

Sunderland – Aston Villa 0-0, 1-3 na penale

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 20:52