ŽELI U MLADU REPKU

Kalinić: Nisam imao problem s Ladićem

"Naravno da želim igrati za mladu reprezentaciju, i to sam rekao izborniku"
 Robert Belošević / Cropix

Nikola Kalinić otišao je u pravo vrijeme iz Hajduka. Da je ostao na Poljudu, vjerojatno bi se utopio u sivilu aktualnog kadra “bijelih”.

- Želio sam otići i okušati se u inozemstvu. Teško mi je gledati što se sve događa s Hajdukom - rekao nam je Kalinić dan nakon što je za Blackburn zabio prvi gol u službenoj utakmici.

Pogodio je s 11 metara u osmini finala Carling kupa protiv Peterborougha 5-2. Odigrao je svih 90 minuta.

- Benny McCarthy prepustio mi je izvođenje penala jer sam mu prije toga asistirao za gol, a znate da su penali moja specijalnost - objasnio je Kalinić koji je ove sezone za Blackburn ostvario osam nastupa.

Četiri puta je ušao s klupe za pričuve, a jedan gol zabio je na prijateljskoj utakmici. Još čeka gol prvijenac u Premier ligi.

- Osjećam da trener Sam Allardyce ima povjerenja u mene, ali dozira moje nastupe jer sam mlad igrač i prvi put igram na ovakvoj razini kvalitete. Nisam prošao pripreme i zato sam morao hvatati formu. Sad sam sto posto spreman i vjerujem da ću igrati sve bolje.

Za mjesto u vršku napada Kalinić ima konkurenciju u McCarthyju kojega pamtimo po igrama u Portu, zatim Di Santou koji je stigao na posudbu iz Chelseaja te iskusnom 31-godišnjem centarforu Robertsu.

- Konkurencija je jaka, ali ne bojim se. Znao sam gdje dolazim i da je igranje u Premier ligi neusporedivo s HNL-om. Zasad smo u donjem dijelu ljestvice (16.), ali ovaj mjesec imali smo teška gostovanja (Chelsea 0-5, Arsenal 2-6, nap. a.). Sad nam slijedi serija lakših utakmica i očekujem napredak prema sredini tablice.

Među igračima Blackburna zabilježeni su slučajevi svinjske gripe ( Dunn i Samba), ali Kalinić se ne boji bolesti jer jede puno - pršuta.

Mladi centarfor nedavno se našao u središtu interesa javnosti jer se nije odazvao pozivu izbornika Ladića za meč mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije.

- Nije istina da sam odbio Ladićev poziv. S izbornikom nisam niti razgovarao. Čuo sam se s tajnikom Srebrićem i njemu sam rekao da nisam u punoj formi i da se želim pripremiti za nastavak sezone. Naravno da želim igrati za mladu reprezentaciju, i to sam rekao izborniku Ladiću i tajniku Srebriću tijekom susreta u Londonu. Nikakav problem među nama nije postojao, a vidim da su neki jedva dočekali da me otpišu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 18:12