AFRIKA KAO TURSKA

'Neodlazak na SP vući ću sa sobom do kraja života!'

 Nenad Dugi / Cropix

Hrvatska reprezentacija pripreme za prijeteljski dvoboj s Lihtenštajnom odrađuje u Tuhelju, a na redovnoj press konferenciji pojavili su se nekadašnji Dinamovci Niko Kranjčar i Ognjen Vukojević. Vjerojatno je i zbog toga više bilo riječ o Dinamu nego o nadolazećoj reprezentativnoj akciji.

- Svi imaju svoje mišljenje, ali svima je žao što su Dinamu oduzeti bodovi i što igraju bez navijača. Pogledao sam jednu-dvije utakmice i primijetio mlade igrače iz Dinamove škole. U prošlosti je Dinamo bio najjači upravo mada su mladi bili nosioci ekipe. Drago mi je što opet vidim talentirane klince, po meni je Dinamove škola najbolja u Hrvatskoj i nadam se će ti dečki odvesti Dinamo tamo gdje svi želimo da bude - kazao je Niko gotovo u jednom dahu, dok je na upit o situaciji u Hajduku ipak bio mnogo drugačiji:

- Teško mi je govoriti o tome jer sam u klubu bio kratko vrijeme, a na cijelu priču gledam iz inozemstva. Činjenica je da se Hajduk već tri četiri sezone muči da zadrži priključak s Dinamom. Preduboko je to pitanje da bi ja na njega odgovarao.

Vrijeme prolazi, no očito neke rane su itekako svježe...

- Cijeli život ću vući to za sobom. Taj neuspjeh cijeli će me život kopkati, kao što će me cijeli život kopkati poraz od Turske. Nikada to neću izbaciti iz sebe! No, život je takav, stalno se treba boriti. Svaki dan su tu nove obveze koje moraš obavljati i kojima se veseliš. Tu su novi izazovi, napredak, na taj način sportaši žive. Ali neuspjesi uvijek ostaju dio karijere, kao i uspjesi - mišljenja je Tottenhamov veznjak koji je zadovoljan situacijom u svom klubu:

- Super sam se snašao, više od pola utakmica odigrao sam u prvih 11. Zadovoljan sam jer sam u ambicioznom klubu koji ima ambicije za Ligu prvaka. Imamo odličnu momčad i širinu kadra koji mi daju uvjerenje da možemo taj cilj i postići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:27