PREMIJERA U VINKOVCIMA

Bilić: Pa kakva to televizija ne prenosi Cibaliju i Osijek!?

 Damir Gilbušić / Cropix

Slaven Bilić sutra 38. put vodi hrvatsku reprezentaciju, premijerno u Slavoniji.

- Drago mi je što smo među ovim divnim ljudima koji to apsolutno zaslužuju. U Vinkovce smo došli uzbuđeni i s nestrpljenjem, jedva čekamo predstaviti se ovdašnjoj publici. Isto tako drago nam je što ćemo u subotu posjetiti Vukovar, simbol Hrvatske. Vidjet ćemo mjesta koja su obilježila našu zemlju. Da njih nije bilo niti mi nebismo sada igrali u Vinkovcima - kazao je Bilić na press konferenciji održanoj na stadionu Cibalije.

O suparniku je također prozborio nekoliko riječi.

- Lihtenštajn nije našega ranga ali niti toliko loš. Pokazuju to njihove igre protiv Rusije kada su poraženi 0:1, i Finske (1:1).

Iza nacionalne vrste su tri dana vježbanja u Brežicama te završni trening u Vinkovcima.

- Treninzi su bili fenomenalni, igrači su pokazali silnu želju, motivaciju ali i kvalitetu. Vjerujem u pravu igru i visoku pobjedu. Ovo je početak priprema za Euro 2012. Pristupamo utakmici kao da je kvalifikacijska.

Izbornik je odgovarao na brojna novinarska pitanja, između ostaloga i djevojčica iz ovdašnje osnovne škole. Istaknuo je dobar nogomet koji se igra u Slavoniji, iznenadilo ga je što derbi Cibalije i Osijeka neće biti na televiziji već susret Karlovac - Dinamo.

- Neće biti na televiziji? Kakva je to televizija?

Potom je ponovio:

- Kostur naše momčadi može još 6-8 godina igrati zajedno. No, mlada reprezentacija i HNL glavna su mjesta gdje pronalazimo nove igrače. Mi smo mala država u kojoj ti ne može promaknuti dobar nogometaš.

Na upit kako se nosi s medijima koji su mu u znatnoj mjeri okrenuli leđa za razliku od glorificiranja na početku izborničkog posla, odgovorio je:

- To je tako. Kod nas se i žešće kritizira jer smo malo tržište i malo ima zanimljivih tema. Logično je da smo nakon neuspjeha očekivali kritike i napade na mene i ekipu. Mi nemamo bojazan da je došlo do zasićenja ili pada kvalitete. Rezultat je splet svih pehova koji su nam se dogodili, i nekih naših krivih procjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:33