IZBORNIK ODLUČIO

Mate Bilić, Gabrić i Bartulović u početnom sastavu

Trojica bivših hajdukovaca sa zapaženim dionicama u španjolskoj, turskoj i ukrajinskoj ligi prvi put započinju utakmicu za nacionalnu momčad
 Ronald Goršić / Cropix

VINKOVCI - Nakon igre u tandemu s Olićem, Petrićem i Klasnićem prvi hrvatski golgeter Eduardo Da Silva u subotu će provjeriti koliko je komplementaran s Matom Bilićem u vrhu napada nacionalne momčadi. Bilić je, podsjetimo, u jurnjavu za kockastim dresom krenuo iz podruma, kao zamjensko rješenje u ‘akciji Kazahstan’, ali je spletom okolnosti stigao do ‘pole positiona’ i sada mu se pruža prilika na duže staze osigurati mjesto u kadru.

Uz napadača Sportinga iz Gijona u udarnom sastavu vidjet ćemo i Dragu Gabrića koji je brzo po odlasku iz Hajduka izborio mjesto u Trabzonsporu i dobro se prilagodio na zahtjeve jake turske lige. Ove dvije inovacije, međutim, nisu jedina novost u planovima Slavena Bilića za meč s Lihtenštajnom. Napokon će Danijel Pranjić dobiti priliku odigrati utakmicu s više napadačke slobode, u ulozi kojom je i osigurao transfer u Bayern. Pranjićeva leđa trebao bi čuvati još jedan bivši hajdukovac, Mladen Bartulović koji guli već četvrtu ukrajinsku sezonu.

- Pratimo s velikim zanimanjem i zbivanja u slavonskom bazenu, Cibalia i Osijek ove su godine u velikom naletu i pokušat ćemo stići na susjedski derbi za tjedan dana. Sredinom tjedna skoknut ćemo u Slovačku pogledati mladu reprezentaciju, ali vratit ćemo se ovdje jer sam u dvije slavonske momčadi podcrtao nekoliko imena koja će u budućnosti kucati na vrata reprezentacije - rekao je Slaven Bilić reporterima na stadionu Cibalije odmah po dolasku u Vinkovce.

Domaće izvjestitelje zanimalo je može li reprezentacija neku manje atraktivnu kvalifikacijsku utakmicu preseliti u Vinkovce. HNS-ov glavni tajnik Zorislav Srebrić odgovorio je da volja i ‘hardware’ postoje, samo bi ipak trebalo malo ušminkati stadion čime bi se uklonile prepreke da sutra ovdje u ciklusu za Euro 2012 ‘vatreni’ ugoste još jednog suparnika iz nižeg razreda. Dario Srna, kapetan nacionalne momčadi, sretan je što će tribine biti ispunjene do vrha.

- Čast nam je igrati pred Slavoncima, ovaj kraj je to zaslužio jer gdje god da je gostovala hrvatska reprezentacija redovito su na stadionu bili izvješeni transparenti navijača iz Slavonije - rekao je Srna.

Hrvatska (4-4-2): Runje, Srna, Križanac, Šimunić, Bartulović, Gabrić, Vukojević, Kranjčar, Pranjić, Eduardo, Bilić.

Hrvatski susjedi mnogo snalažljiviji u traženju suparnika

Hrvatski nogometni savez za dva posljednja ovogodišnja službena termina nije uspio osigurati niti jednog suparnika osim Lihtenštajn. Ostali savezi iz okruženja, ne računajući Sloveniju i BiH koji su u play-offu, uglavnom su bili snalažljiviji.

Austrija igra protiv Španjolske, Mađari s Belgijancima, Srbi će se sudariti sa Sjevernom Irskom i Republikom Korejom, a Slovacima dolaze Amerikanci i Čileanci. Makedonija igra protiv Kanade i Irana, Albanija je u Estoniji, a Bugari će se nadmetati s Maltom i ukrajinskim Šahtjorom bez svojih reprezentativaca, koji je uskočio umjesto Bolivije koja je u zadnji tren otkazala zbog nedostatka novca za putovanje. (hsl)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:21