LOKAL ZA NOGOMET

ATRAKTIVAN PROSTOR U SREDIŠTU GRADA Knjižara na Trgu postaje centar Hrvatskog nogometnog saveza

U centru HNS-a će se prodavati ulaznice za utakmice i dresove reprezentacije
Zagreb, 220914. Radovi na preuredjenu knjizare Mladosti u Petrinjskoj 2, koju je dobio na koristenje Hrvatski nogometni savez (HNS)Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

U prostorima nekadašnje knjižare Mladost u Petrinjskoj ulici uskoro će se otvoriti Informativni centar Hrvatskog nogometnog saveza.

Prostor koji je godinama koristila Mladost trebao bi biti u potpunosti preuređen, a u njemu će se moći saznati sve o nogometnoj reprezentaciji, kupiti dresove ili ulaznice za utakmice.

Hrvatski nogometni savez je taj prostor dobio na korištenje od Grada Zagreba, a za svoje djelatnosti koje u centru grada planiraju, imaju na raspolaganju čak 139 četvornih metara.

Budući da se radi o gradskom prostoru, HNS će Gradu plaćati mjesečnu zakupninu. Prostor u Petrinjskoj 2 nalazi se u prvoj zoni, što znači da svi oni koji imaju u zakupu gradske prostore koji se nalaze u istoj zoni, plaćaju zakupninu od šest kuna po četvornome metru. Prema toj računici, HNS za taj prostor Gradu plaća mjesečnu zakupninu od 834 kune.

Prema ploči s opisom radova, preuređenje je osmislila tvrtka Blos d.o.o. za oblikovanje prostora, a direktorica te tvrtke je arhitektica Jadranka Kruljac Polak, šogorica Zdravka Mamića koji je potpredsjednik nogometnog Saveza.

U HNS-u jučer nisu bili raspoloženi objašnjavati što će sve navijačima reprezentacije ponuditi Informativni centar, budući da je glasnogovornik Tomislav Pacak, kako su nam objasnili, nedostupan do sljedećeg tjedna.

Informativni centar trebao je biti otvoren još u lipnju, prije samog početka Svjetskog nogometnog prvenstva, ali se zbog financijskih teškoća otvaranje odgodilo do daljnjeg.

Knjižara u Petrinjskoj tako je doživjela sudbinu knjižare Mladost koja se dugi niz godina nalazila u Ilici 30, na mjestu slavne knjižare Stjepana Kuglija, a koja je prije četiri godine postala butik poznatog modnog brenda Zara.

Kao i mnoge druge tvrtke, i tadašnje izdavačko-knjižarsko poduzeće Mladost uništeno je prije 15-ak godina, a respektabilna nakladnička kuća sa 1300 zaposlenih privatizacijom je pretvorena u tvrtku s tri zaposlena.

Treba reći i to da je revizijom utvrđeno da prema zakonu nisu ispunjeni ciljevi privatizacije, ali zbog toga do danas nitko nije odgovarao.

Nakon što je Mladost uništena, kako je već pisano, iz pepela te nekad moćne tvrtke niknula je Libraria d.o.o.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 05:27