ČASTAN U PORAZU

Löw: Španjolska je najbolja, osvojit će prvenstvo

'Bila je ovo naša najbolja predstava. Moram čestitati svim igračima koji su bili fantastični', rekao je Del Bosque

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente Del Bosque izrazio je osobit ponos nakon polufinalne pobjede (1-0) "furije" nad Nijemcima u Durbanu.

- Bila je ovo naša najbolja predstava. Moram čestitati svim igračima koji su bili fantastični i u obrani i u napadu. Odigrali smo veliku utakmicu – rekao je odmah nakon utakmice Del Bosque nastavivši:

- Ova nizozemska momčad predstavlja klasični nizozemski stil nogometa na briljantan način. Nadajmo se da ćemo nametnuti našu igru, s loptom u posjedu. Pokušat ćemo igrati s osobnošću koja nas karakterizira već duže vrijeme.

Njemački izbornik nije djelovao previše razočarano nakon utakmice. Dapače, bio je ponosa na svoje igrače i sve što su prikazali na prvenstvu. Vrlo su mlada ekipa, pred kojom je budućnost, baš kao što je to bilo i prije dvije godine na Euru, kad je mlada Španjolska zakucala na vrata europskog, ali i svjetskog nogometa.

- Čestitam Španjolskoj, igrali su sjajno. Uvjeren sam kako će postati prvaci svijeta jer najbolji su na svijetu protekle dvije ili tri godine. Mi smo mlada ekipa i pred nama je sjajna budućnost - zaključio je Joachim Löw.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 12:02