INSTAGRAM
Modna inspiracija

Volimo Jeanne Damas i njezine trudničke stylinge na pariški način

Ambasadorica francuskog stila Jeanne Damas, osnivačica brenda Rouje, koja je utjelovila Palomu Picasso u seriji "Becoming Karl Lagerfeld”, opet nadahnjuje svojom novom trudnoćom.

Ambasadorica francuskog stila Jeanne Damas, osnivačica brenda Rouje, koja je utjelovila Palomu Picasso u seriji "Becoming Karl Lagerfeld”, opet nadahnjuje svojom novom trudnoćom.

Brojne fashionistice oduševila je vijest da je utemeljiteljica brenda Rouje, Jeanne Damas, opet trudna. Naravno, ponajviše su se razveselile ljubiteljice mode koje su i same u blaženom stanju jer će se moći nadahnuti stilom slavne Francuskinje. Naime, malo tko ima suvremeni šik u malom prstu kao Jeanne, 28-godišnja kreativna direktorica, a odnedavno i glumica, koju možemo vidjeti u seriji "Becoming Karl Lagerfeld, u kojoj je utjelovila Palomu Picasso. Njena nova trudnoća, nakon četiri godine, opet će biti sjajna inspiracija za trudničke lookove.

Francuska stručnjakinja za stil već je prije nekoliko godina dala vrijedne savjete. Tako, Jeanne ističe da je prvo zlatno pravilo biti ponosan na svoje tijelo i njegove prekrasne nove obline.

image

Samo dan prije nego je otkrila da je trudna, stigla je na event Vogue World: Paris

DOMINE JEROME/ABACA/SHUTTERSTOCK

"Svoj trudnički trbuščić naglasila sam rastezljivim tkaninama i nisam ga skrivala ispod predimenzionirane odjeće”, rekla je fashionistica, koja se tijekom prve trudnoće u jednom momentu morala odreći traperica i visokih potpetica, što joj je teško palo. Omiljeni odjevni predmeti tada su joj bile tajice, rastezljive haljine te New Balance tenisice.

image

Ikona stila i u trudnoći snimljena 2020. godine na Tjednu mode u Parizu

JANA CALL ME J/ABACA/SHUTTERSTOCK

Poznata kao velika ljubiteljica 80-ih često je preko spomenute odjeće kombinirala duge kardigane uz remen koji je nosila iznad trbuha i čizmice s niskim potpeticama. Kako bi joj bilo što udobnije na poslu, odijevala je odjeću za jogu. Kako kaže, birala je komade načinjene od rastezljivih tkanina, koje smatra savršenom večernjom odjećom za trudnice. Tako je iz vlastite kolekcije Rouje jednom prilikom odjenula šljokičastu haljinu te se našalila da izgledala kao disko kugla. S obzirom na to da ne preferira trudničke traperice, omiljeni komad su joj bile pletene tajice.

Želite li momentalno zabljesnuti, Jeanne ima savjet i za to – posegnite za ružem za usne, kojeg je ona nanosila svakodnevno tijekom prve trudnoće, a tako je nastavila i sada. Za sve one koji se, pak, nađu u Parizu, tijekom Olimpijskih igara, donosi praktične savjete kako se modno uklopiti.

"Mislim da u Parizu postoji određeni minimalizam. Ljudi nose color-block lookove bez printova, jednostavne ravne cipele, primjerice balerinke. A ako stavite šiltericu svi će znati da ste turist, ona izgleda jako turistički”, naglasila je Jeanne Damas.

image

Jeanne Damas u crno-bijeloj varijanti

VALENTINA VALDINOCI/Launchmetrics/Spotlight
Linker
28. lipanj 2024 07:03