MARKO KIS
LJETO UZ FORESTLAND

Nakon juga, sjever Hrvatske postaje središte electro, ali i trap i hip hop festivala za pamćenje

Već 11 godina ljeto na sjeveru ne može se zamisliti bez festivala Forestland, stoga je 21. srpnja rezerviran za početak novog izdanja electro, trap i hip hop festivala u šumi.

Već 11 godina ljeto na sjeveru ne može se zamisliti bez festivala Forestland, stoga je 21. srpnja rezerviran za početak novog izdanja electro, trap i hip hop festivala u šumi.

Prije 11 godina u Međimurskoj županiji smjestio se kontinetalni festival elektonske glazbe, ali i hip hopa i trapa, Forestland. Ovogodišnje izdanje počinje 21. srpnja, a traje do 23. srpnja te dovodi i dvije mlade regionalne DJ zvijezde, Lannu i Taliju iz susjedne države Republike Srbije, čije je Ministarstvo digitalne, inovativne i kreativne ekonomije prepoznalo kvalitetu festivala i podržalo njihov dolazak. S pozornica Exita, ali i fakulteta, Lanna i Talija stižu na Forestland uveličati 11. izdanje festivala. „Glazbu volim od malena, sviram violinu, a najviše me inspirira melodični techno jer ruši granice i otvara mi nove horizonte izražavanja“ započinje Natalija Dragomirović, poznata kao DJ Talia.

image
PRESS

„U svijetu glazbe pronašla sam neiscrpnu inspiraciju i raznolikost koja me potiče na istraživanje i na autentičnost“, govori Talia, dok je Lana Malinović – Lanna dodala: „Stižem iz Novog Sada, ovog vikenda nastupam na Exitu, a odnedavno sam i Youth Star i prva predstavnica Exit Music & Talent Officea, najmlađa sam sudionica Exit Festivala, ali i najmlađa producentica koja se našla na ljestvici Beatport Top 100!“. Talija još uvijek nije nastupala na festivalu ovakve veličine "Još uvijek nisam nastupala u Hrvatskoj, Forestland će mi biti prvi nastup, ujedno i prvi nastup na velikom festivalu“ te priznaje kako se veseli dolasku i nastupu. Lana je ovo ljeto rasplesala Umag: „Nekoliko sam puta nastupala u Hrvatskoj, veselim se Forestlandu, a još uvijek sam pod dojmom nastupa na Sea Staru. Zatvarala sam festival odmah nakon velike Indire Paganotto."

image
PRESS

Forestland Festival davne je 2016. godine uveo i drugu pozornicu, svojevrsnu Techno Arenu, stage po uzoru na Boiler Room pod imenom „Forestroom“ i taj dio festivala redovito raste u popularnosti i kvaliteti izvođača. Na Forest Xi izdanju Forestroom će u petak, 21. srpnja, ugostiti isključivo ženske izvođače: „Forestland okuplja mnoga poznata imena iz različitih svijetova glazbe, različitih žanrova, a posebno mi je drago što sve više festivala posvećuje sve veći dio programa ženskim izvođačima. Na Exitu sam nastupala uz Ninu Kravitz, Amelie Lens i Indiru Paganotto u sklopu all-female večeri na što sam ponosna“ rekla je Lana, a Talija dodaje: „Neko vrijeme pratim Forestland, osjećam se počašćeno što sam dobila biti priliku nastupati na festivalu, a još veća mi je čast što sam dio female only „boiler room“ style pozornice gdje ću nastupati s mnogim talentiranim kolegicama i imati prilike prenijeti energiju na publiku. Jedva čekam da napravimo žurku za pamćenje!“

image
PRESS

Petak na Forestroom-u je tako predviđen za all-female večer, dok će tog dana main stage zapaliti nastupi najvećih regionalnih trap-rap i hip hop zvijezda, Kirila Djaikovskog, Bube Corellija i Jale Brata, ali i mladih nadolazećih zvijezda LilFrenkyja, MihaMihe i Diinza te međimurskog zeta Shina. „Svake godine želimo osvježiti lica i uvesti novosti na festivalu. Ove godine imamo vjerojatno najveće zvijezde hip hop scene u regiji, ali i iznimno kvalitetne i jake izvođače u technu, house i electro žanrovima“ rekao je Saša Mikac, glazbeni selektor i booking agent festivala. „Želimo pokazati da je festival zanimljiv svima, ne samo određenoj grupi posjetitelja, najdraže nam je kada vidimo tatu na techno pozornici koji je doveo kćer ili sina koji uživaju na glavnoj pozornici!“ U 48 sati festivala očekuje se gotovo 60 izvođača na dvije pozornice. „Ovog ljeta vraća nam se naš beach/forest stage, dnevna pozornica koju upravo gradimo, a koja će nas zabaviti i tijekom dana. Tamo će prilike dobiti mladi izvođači iz Međimurja, a podršku ćemo im dati u subotu od 10 do 17 sati“ nastavlja Saša. „Ulaznice se prodaju odlično, očekujemo veliku posjećenost, a najbolje nas tek čeka, ostalo je tek 14 dana do festivala!“

image
MARKO KIS

Ulaznice potražite na entrio.hr, a i na samom ulazu na festival očekuju vas na ticket officeu gdje ćete moći kupiti iste po festivalskim cijenama, baš kao i službeni merchendise, majice i platnene vrećice i ruksake za cijelonoćni party.

image
PRESS
Linker
27. travanj 2024 09:24