Ljubitelje adrenalina

 TZZG
PREMIUM DOŽIVLJAJI

Zelena oaza nadomak metropole: Obara rekorde posjećenosti, a gostima nudi sadržaje na svjetskom nivou

Održiva proizvodnja, mnoštvo festivala, atraktivna ruralna utočišta i prvi restoran s Michelinovom zvjezdicom svrstali su Zagrebačku županiju na vodeću poziciju kontinentalne Hrvatske.

Održiva proizvodnja, mnoštvo festivala, atraktivna ruralna utočišta i prvi restoran s Michelinovom zvjezdicom svrstali su Zagrebačku županiju na vodeću poziciju kontinentalne Hrvatske.

MINDFULNESS U PRIRODI

Putovanje je bijeg od rutine, a odmor opuštanje u sigurnom i ugodnom okruženju. Još kad na raspolaganju imate zelenilo i kuću za sebe - a pritom ne morate daleko potegnuti - može se reći da ste pronašli idealnu kombinaciju. Skrivene oaze za potpuno opuštanje u ljekovitoj prirodi u svakom su kutku Zagrebačke županije - u kojem god smjeru krenuli. Nestvarne su i kuće za odmor, koje postaju sve popularnije za idiličan bijeg od gradske vreve: od Male vile Sarno u Parku prirode Medvednica na 300 metara nadmorske visine do moderno dizajnirane Forest Art Ville u Rakitju s vlastitim jezercem. One koji traže luksuzan smještaj razveselit će velik broj kuća za odmor opremljenih saunama i vanjskim bazenima sa sunčalištem. Takva je kuća za odmor Adriana u srcu Moslavine, u čijoj su blizini poučne staze šuma Žutice i Marče. Tu su i Ivanić-Grad, najpoznatiji po lječilištu Naftalan i tradicionalnoj manifestaciji Bučijadi, te vrhunski vinski podrumi poput vinarije Voštinić Klasnić i seoskog turizma Kezele.

image

U samoborskom restoranu Cantilly fokus je na najboljim lokalnim i sezonskim namirnicama, a osvaja i ambijentom

TZZG

UŽITAK ZA SVA OSJETILA U SRCU SAMOBORA

Krilatica restorana Cantilly "Odgovorno, ukusno, prekrasno" spaja dobru hranu, poslovnu etiku i profesionalnu uslugu, stvarajući idilično okružje za blagovanje i zajedništvo u zabavnoj i opuštenoj atmosferi. U fokusu je kreiranje ukusnih jela s najboljim lokalnim i sezonskim namirnicama. Srž zdravog veganskog jelovnika čini blago iz vlastitog vrta, pri čemu svježi proizvodi zauzimaju središnje mjesto. Surađuju s lokalnim poljoprivrednicima i skupljačima stvarajući kulinarsku simfoniju koja slavi esenciju prirodnog obilja. U Cantillyju je i svijet pića čaroban pa možete kušati lokalna i druga vrhunska vina te koktele, rakije i likere s pažljivo odabranim biljnim sastojcima. Cantilly je i poput boutique hotela s udobnim i šarmantnim sobama te čarobnim pogledom na Stari grad Samobor, impresivne šumovite brežuljke i uređene zelene vrtove.

image

Restoran obiteljske vinarije Korak na Plešivici ima zelenu Michelinovu zvjezdicu, a chef Bernard Korak nadahnuće crpi i iz tradicionalne kuhinje bake Katarine

TZZG

VRH GASTRONOMIJE NA ZELEN I ODRŽIV NAČIN

Chef godine Bernard Korak interpretira tradicionalna jela na način koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sljedovi se mijenjaju ovisno o sezoni i godišnjim dobima, a kreirani su od svježih lokalnih namirnica vrhunske kvalitete. Riba je iz obližnjeg ornitološkog rezervata, divljač se lovi na Plešivici, a svježe voće i povrće uzgaja u obiteljskom vrtu. U vlastitim vinogradima imaju puževe, a na jelovniku se pronađe i crni tartuf, skriveni stanovnik Zagrebačke županije. Zbog zavidnog gastronomskog nivoa restoran obiteljske vinarije Korak na Plešivici i ima zelenu Michelinovu zvjezdicu. U tom eno-gastro doživljaju uživao je i glavni tajnik Svjetske turističke organizacije Zurab Pololikashvili.

image

U Svetoj Nedelji u srpnju se održava globalna adrenalinska utrka Spartan Race koja promiče važnost mentalnog i fizičkog zdravlja

ZG HGL SAMIR

MANIFESTACIJA KOJA PRIVLAČI STOTINE TISUĆA POSJETITELJA

Spartan Race je globalna utrka koja se održava u 37 zemalja svijeta i promiče važnost mentalnog i fizičkog zdravlja. Prve takve utrke u Hrvatskoj održavaju se u srpnju, a tada će domaćin ove adrenalinske zabave kroz sport, natjecanje i testove izdržljivosti biti grad Sveta Nedelja. Sportski entuzijasti iz cijelog svijeta krenut će u ljetnu avanturu koja povezuje psihičku i fizičku snagu, netaknutu prirodu i adrenalin.

image

Ljubitelje adrenalina oduševit će parajedrenje na Japetiću, najvišem vrhu Samoborskog gorja

TZZG

POGLED S VISINE U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI

Jeste li ikada poželjeli slobodno letjeti nebom poput ptice? Slobodno, bez ograničenja, spojeni s vlastitim "krilom". Nezaboravno iskustvo sigurnog upravljanja letjelicama za parajedrenje (paragliding) možete doživjeti na Japetiću, najvišem vrhu Samoborskog gorja, uživajući u pogledu koji se pamti cijeli život.


Sadržaj nastao u suradnji Gloria x Turistička zajednica Zagrebačke županije

Linker
15. lipanj 2024 09:03