DANIJEL SOLDO
SKRIVENE LJEPOTE

Odmor na ranču, salašu ili eko-etno selu? Ovom dijelu Slavonije nećete odoljeti

Brodsko-posavska županija idealan je odabir volite li autentične destinacije i netaknute ruralne prostore te želite li na svom putovanju kombinirati aktivni odmor i hedonizam.

Brodsko-posavska županija idealan je odabir volite li autentične destinacije i netaknute ruralne prostore te želite li na svom putovanju kombinirati aktivni odmor i hedonizam.

ČUVARI PRIRODE

Živite li aktivno, ovo je vaš raj. Vožnja biciklom, hiking, planinarenje, vožnja quadova na padinama Dilj-gore ili avanturistički izazov u Adrenalinskoj šumi u Bebrini, potom opuštanje na nekom od dvadesetak rančeva, salaša, turističkih gospodarstava i obavezan posjet Etno-eko selu Stara Kapela… Bit će to odmor za pamćenje!

image

Adrenalinska zabava u šumi Bebrina

DANIJEL SOLDO

Brodsko-posavska županija čitavom duljinom leži na Savi. Tamo su i kanjon Pljuskare sa slapovima i špiljama, jedinstveni rezervat šumske vegetacije i očuvani dio slavonske prašume Prašnik s čak 300 godina starim hrastovima te ornitološki rezervati Jelas i Bara Dvorina, umjetno jezero Petnja…

ČUVARI OKUSA

Jeste li već kušali cerničke ćuptete? Samo se u ovom mjestu u Brodsko-posavskoj županiji pripremaju pikantni slavonski zalogajčići od tijesta punjenog nadjevom koji inače ide u ukusne slavonske kobasice. Nekad su se tradicionalno pripremali u vrijeme svinjokolja, a danas su ćupteti originalan finger food koji možete poslužiti kao snack ili predjelo.

image

Kulen, čvarci i druge tradicionalne slavonske delicije

ENA KOKANOVIĆ NAGY

Tradicijska kuhinja, kratak put od polja do stola, poznata slavonska gostoljubivost razlog su više za posjet ovom kraju. Tu je sve pripremljeno s puno pažnje i ljubavi, a potvrdu tradicijske kuhinje, prestižnu oznaku Okusi graničarskog Posavlja, nosi petnaestak restorana.

ČUVARI BAŠTINE

Posjetite franjevački samostan i crkvu u Cerniku pored Nove Gradiške, Eno-eko kuću i Spomen-galeriju kipara Ivana Meštrovića u Vrpolju. U Slavonskom Brodu ne propustite obilazak jedne od najljepših tvrđava u Europi.

image

Brodsko-posavska županija ima brojne kulturnopovijesne znamenitosti

DANIJEL SOLDO

U ovom gradu najveća je crkva sa samostanom i najdulji korzo u Slavoniji, ondje su živjeli poznati hrvatski pjesnik Dragutin Tadijanović i književnica Ivana Brlić-Mažuranić. Kuća Brlić, gdje je živjela ova poznata spisateljica nakon udaje, danas je obnovljena i moderan je multimedijalni interpretacijski centar. Jednako je privlačan svim generacijama, a posebno onima koji su uživali u njezinim bajkama.

image
PROMO

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x TZ Brodsko-posavske županije

Linker
23. lipanj 2024 10:03