UFC

Započeo je UFC: Abu Dhabi! Dva vrhunska nokauta zagrijala su nas za početak fantastične MMA priredbe

UFC: Abu Dhabi

 UFC
Nakon malo slabijeg početka, preliminarni dio je završio s dvije odlične izvedbe

Završio je preliminarni dio UFC: Abu Dhabi priredbe koju u glavnoj borbi večeri predvode Cory Sandhagen i Umar Nurmagomedov.

U preliminarnom dijelu gledali smo čak sedam mečeva. Večer u Etihad Areni je otvorena američko-ruskim okršajem u srednjoj kategoriji. Sedriques Dumas svladao je Denisa Tiuliulina jednoglasnom sudačkom odlukom. Meč nije donio previše uzbuđenja, a suci nisu imali težak zadatak pošto je Dumas očigledno imao prednost u stojećem položaju gdje se većina borbe i odvila.

U istom tonu se nastavilo i u drugoj borbi večeri, onoj između Jaija Herberta i Rolanda Bedoye u lakoj kategoriji. Ovo je više ličilo na kickboxing meč nego na MMA borbu, a engleski predstavnik, Herbert, pokazao je impresivnu brzinu ruku. Iako je Bedoya svakako imao svojih trenutaka, to nije bilo dovoljno za pobjedu. Herbert je nadboksao svog peruanskog suparnika, brzim ulascima i izlascima s distance ostvario je značajnu prednost u očima sudaca i upisao pobjedu jednoglasnom odlukom.

U trećoj borbi gledali smo borbu u ženskoj slamka kategoriji. Amerikanka Sam Hughes slavila je protiv Ruskinje, Viktoriije Dudakove podijeljenom sudačkom odlukom, međutim vrlo neobičnom odlukom. Naime, Hughes je većinu borbe izgledala puno bolje od svoje suparnice i očekivali smo jednoglasnu odluku. Ono što se jako rijetko događa je da jedan sudac sve tri runde dosudi u korist gubitnika. Upravo to se dogodilo u ovoj borbi, jedan od sudaca je sve tri runde dodijelio Dudakovoj što bi značilo da je Ruskinja vrlo dominantno pobijedila, ali bilo je sasvim očito kako to nije slučaj. Nadajmo se da će se spomenutom sudcu do kraja večeri fokus podići na potrebnu razinu.

U četvrtoj borbi, u lakoj kategoriji, Guram Kutateladze iz Gruzije pružio je dobrodošlicu u UFC kavez Jordanu Vucenicu. Engleskom predstavniku je ovo bio debi u najpoznatijoj MMA promociji nakon što je napustio Cage Warriorse. Kutateladze je pokazao prednost u svim segmentima borbe, a točku na ‘‘i‘‘ je stavio u trećoj rundi kada je uzeo leđa Vucenicu i završio borbu u dominantnoj poziciji. Jednoglasna sudačka odluka u korist Gruzijca.

Zatim je došao red na tešku kategoriju i mislili smo da ćemo vidjeti prvi prekid večeri, ali to se nije dogodilo. Shamil Gaziev iz Bahreina je pokazao nadmoć u hrvačkom segmentu i većinu borbe je uspješno na žici i u parteru kontrolirao svog američkog suparnika, Don‘Talea Mayesa. Dominantna pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom sa sve tri dobivene runde za Gazieva.

Manjak uzbuđenja prekinula je borba u lakoj kategoriji. Brazilac, Kaue Fernandes i predstavnik UAE-a, Mohammad Yahya, nisu dočekali drugu rundu. Fernandes je borbu otvorio ‘‘calf kickovima‘‘, niskim udarcima nogom u potkoljenicu. Yahyina potkoljenica je bila vrlo vidno natečena pa je Brazilac nastavio istom taktikom. Yahya nije mogao sakriti bol, a Fernandes je sve jače i bolje pogađao lijevu natečenu potkoljenicu. To je značajno utjecalo na pokretljivost, Arap je usporio rad nogama i to je otvorilo priliku da Fernandes poveže čisti lijevi pa desni kroše u bradu. Yahya pada i pokriva se, a nakon nekoliko ‘‘ground-and-pound‘‘ udaraca, sudac prekida meč. Nokaut u prvoj rundi, odlična izvedba i prva UFC pobjeda za Fernandesa nakon što je prošle godine izgubio od Marca Diakesea.

Preliminarni dio su zatvorili Azamat Murzakanov i Alonzo Menifield, još jedan američko-ruski okršaj, ovog puta u poluteškoj kategoriji. Dvojac je odmah počeo bacati bombe, svakim zamahom su tražili presudni udarac i bilo je jasno da o ishodu ove borbe neće odlučivati sudci. Murzakanov je u prvoj rundi uspješno pogađao Menifielda u tijelo, ali nakon prvih pet minuta nijedan borac nije ostvario značajnu prednost. Nakon toliko bačenih bombi i tako visokog tempa prve runde, obojica su vidno usporili u drugoj rundi. Nakon podužeg pasivnog klinča na žici, čini se da je Rus bio taj kojemu se prije povratila snaga i opet je počeo zamahivati svom silom. Završnu kombinaciju je otvorio lijevim aperkatom u bradu, zatim je povezao dva strašna krošea, Menifield pada i nakon još jednog nepotrebnog ‘‘ground-and-pound‘‘ udarca, sudac zaustavlja borbu. Pobjeda brutalnim nokautom u drugoj rundi.

Zagrijani smo za ‘‘main card‘‘.

Linker
06. rujan 2024 18:15