K1 i Boks

Bomba iz UFC-a! Ankalaev ide na Rakića, Whittaker i Chimaev rješavaju nesređene račune, Topuria i Holloway za titulu

Rakić vs. Ankalaev

 AFP/ZUFFA LTD.
UFC je odlučio ovim potezom ‘počastiti‘ sve obožavatelje slobodne borbe na Bliskom Istoku, točnije u Abu Dhabiju

Sjajna vijest je stigla tijekom današnjeg dana! Naime, UFC je objavio glavni "obris" predstojeće PPV priredbe u Abu Dhabiju koja se održava 26. listopada. UFC 308 u glavnoj borbi večeri nudi sjajnog Iliu Topuriju koji će braniti svoju titulu u perolakoj kategoriji (-66 kg) protiv sada već legende sporta, a ona nosi ime - Max Holloway. U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo Roberta "The Reapera" Whittakera i "nesretnog" Khamzata Chimaeva, a ovo je već drugi put da UFC dogovara ovu borbu. Naime, rukavice su trebali ukrstiti na premijernoj UFC priredbi u Saudijskoj Arabiji ovog ljeta. Chimaev je tada zbog medicinskih razloga otkazao borbu, a njega je zamijenio Ikram Aliskerov koji se pokazao nedoraslim za bivšeg UFC prvaka u srednjoj kategoriji Whittakera.

Također, UFC je najavio i okršaj u teškoj kategoriji. Uzdanica Fernanda Lopesa, Ciryl "Bon Gamin" Gane trebao bi se suočiti s ruskim divom Alexanderom Volkovom. Gane je u zadnjoj borbi u rujnu prošle godine tehničkim nokautom "premostio" izazov u vidu neugodnog Sergeyja Spivaka, dok je 35-godišnji Rus i član kultnog Strela Teama u "vojnički hladnoj" izvedbi školovao Sergeija Pavlovicha prije nepuna dva mjeseca.

Sada dolazimo do onog što je najviše obradovalo fanove iz naše regije, Aleksandar "The Rocket" Rakić će se suočiti s po mnogima jednim od najboljih boraca u poluteškoj kategoriji Rusom Magomedom Ankalaevom. Rakić je u zadnjoj borbi na sada već legendarnom UFC-u 300 poražen od strane Jirija Prochazke dok Ankalaev ne zna za poraz u zadnjih 12 nastupa. U prošlom je ulasku u oktogon savladao Johnnyja Walkera početkom godine, a zadnji poraz je upisao još 2018. godine kada je Paul Craig izveo uspješan "triangle choke".

Za sada imamo sedam potvrđenih borbi, a cijeli spisak možete vidjeti ovdje.

Linker
27. kolovoz 2024 13:13