UFC

(VIDEO) Cory Sandhagen ima savršen epilog večerašnjeg meča protiv Khabibovog rođaka: ‘Morat ću mu se ispričati...‘

Cory Sandhagen

 Screenshot (youtube, Ufc)
Američki borac planira nanijeti prvi poraz mladom Dagestancu

UFC-ov izazivač u bantam kategoriji, Cory Sandhagen, već planira što će reći Khabibu Nurmagomedovu nakon što pobijedi njegovog rođaka Umara na UFC-u u Abu Dhabiju. Sandhagen i Umar Nurmagomedov predvode bogat program ove subote. Pobjednik će vjerojatno dobiti priliku boriti se za titulu prvaka bantam kategorije protiv pobjednika borbe između Seana O‘Malleya i Meraba Dvalishvilija.

Ulog u borbi između Sandhagena i Nurmagomedova ovog vikenda je iznimno velik, a radi se o susretu koji se trebao održati prošle godine. Umar će imati Khabiba u svom kutu za ovu subotnju priredbu.

Sandhagen ne planira samo nanijeti Dagestancu prvi poraz u karijeri, već planira i ispričati se Khabibu što je baš on taj koji će ga poraziti. Tijekom nedavnog intervjua s Danielom Cormierom, Sandhagen je izrazio veliku sigurnost u svoju sposobnost da zaustavi Umarov uspon.

"Dokazat ću da sam bolji od Umara" rekao je Sandhagen. "U subotu planiram stisnuti ruku Khabibu, planiram stisnuti ruku Umaru i ispričati se te reći ‘Žao mi je što sam te morao pobijediti‘..."

"Idi pobijedi u još nekoliko borbi, pa se možemo ponovno boriti za pojas, tako to vidim u svojoj glavi. Tako sam to vidio u svojoj glavi posljednjih 12 tjedana."

Sandhagen ima mnogo razloga za samopouzdanje prije borbe s Umarom. Nije izgubio od listopada 2021., ostvarivši tri uzastopne pobjede protiv Roba Fonta, Marlona Vere i Songa Yadonga.

Za Umara će ovo biti dosad najteži test u karijeri, unatoč 17 uzastopnih pobjeda na početku profesionalne karijere. Nedavno je u ožujku pobijedio Bekzata Almakhana jednoglasnom odlukom sudaca.

Sandhagen će nastojati opravdati svoje samopouzdanje još jednim pozitivnim rezultatom večeras u Abu Dhabiju.

Linker
12. rujan 2024 09:21