UFC

Zamjena za Conora McGregora?: ‘Chandler protiv Maxa Hollowaya za BMF naslov je borba koju treba ugovoriti‘

Max Holloway

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Član UFC-ove Kuće slavnih iznio je svoje mišljenje o McGregorovom naglom otkazivanju medijskih obveza

Mnogo se obrva podiglo kada je najavljena press konferencija u Dublinu otkazana u posljednji tren. Odmah su se pojavile spekulacije i zabrinutost oko očekivanog povratka Conora McGregora, a maglovita javna izjava irske zvijezde nije mnogo ublažila te brige.

Teorije o dopingu ili problemima sa zakonom brzo su se proširile, ali trenutne glasine i nagađanja govore da je McGregor pretrpio manju ozljedu. Preostalo je samo nekoliko tjedana do UFC-a 303, što ako se McGregor ne uspije oporaviti i nastupiti?

Prema riječima Chaela Sonnena, McGregor će sigurno biti tamo jer je dio njegovog borbenog kodeksa pojaviti se bez obzira na sve. Međutim, ako McGregor ne bude mogao doći, Sonnen očekuje da će se UFC okrenuti Maxu Hollowayju da spasi situaciju i izloži svoj BMF naslov protiv Michaela Chandlera.

"Svaki čovjek živi po svom kodeksu, koji ne mora biti u skladu s društvenim normama ili čak zakonima, ali on se tog kodeksa pridržava po svaku cijenu. Jedan od Conorovih kodeksa jest - ‘Šou mora ići dalje!‘ Kada je na svojoj posljednjoj borbi bio slomljen na pola, i kada mu je Joe rekao ‘Ne intervjuiram ozlijeđene borce, moramo te odvesti na nosilima‘, Conor ga je pozvao i povukao dolje na strunjaču. Joe je sjeo i obavio taj intervju, zašto? Zato što još nije došlo vrijeme za zamračenje i odjavnu špicu - Šou mora ići dalje!‘‘, rekao je Sonnen.

‘‘Bio sam s Conorom McGregorom kada je Jose Aldo otkazao, a Chad Mendes uskočio kao zamjena. Bili smo na kampusu ESPN-a radi medijskih obveza. Bio sam tamo kada je Conor primio taj poziv i potpuno mu je bilo svejedno tko mu je suparnik jer - Šou mora ići dalje! Jednostavno ne vjerujem da bi, mjesec dana unaprijed, bilo kakva bolest, ozljeda ili druga isprika mogla biti dovoljan razlog da Conor otkaže. To bi značilo kršenje kodeksa kojih se on kao ljudsko biće mora žestoko pridržavati.‘‘

‘‘Ali reći ću vam ovo: neće biti odgađanja ove borbe. Ili se bore 29.-og ili krećemo dalje. Oh i usput, spektakl će se svakako održati. Vjerujem da će Conor biti nasuprot Michaelu Chandleru, jako sam siguran u to. Međutim, ako ne bude, onda je Michael Chandler protiv Maxa Hollowaya za BMF naslov borba koju treba ugovoriti.", dodao je član UFC-ove Kuće slavnih.

Još uvijek ima puno nepoznanica oko McGregorove situacije i razloga otkazivanja medijskih obveza. Možda njegove pripreme za UFC 303 idu besprijekorno! Ako ipak nešto nije u redu, teško bi se mogao zamisliti bolji zamjenski par za borbu večeri od BMF-a, Maxa Hollowaya.

Linker
05. lipanj 2024 08:29