UFC

(VIDEO) ‘Zašto je Umar Nurmagomedov prava stvar?‘: Pogledajte sažetak njegove dosadašnje UFC karijere

Umar Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Rođak Khabiba Nurmagomedova djeluje kao borac koji je spreman za najviše domete unutar bantam kategorije

Dugo se Umar Nurmagomedov mučio s pronalaskom adekvatnog protivnika, točnije, s ugovaranjem meča protiv nekog od visokorangiranih boraca. Dagestanac niže pobjedu za pobjedom unutar UFC-a, neporažen je i gotovo svima je jasno da se radi o borcu kvalitete za sam vrh bantam kategorije.

Međutim, Umar Nurmagomedov vrlo je nepoželjan protivnik borcima koji dobro kotiraju na rang ljestvici. Khabibov rođak zauzima ‘‘tek‘‘ deseto mjesto u poretku izazivača i pobjeda nad njim ne donosi značajan skok u poretku. Ali, borba protiv njega više je nego izazovna i kad se sve uzme u obzir, nije teško zaključiti zašto Umar nije baš poželjan protivnik.

Srećom po neporaženog Dagestanca, UFC je uspio pronaći borca dovoljno odvažnog da riskira svoje mjesto u poretku protiv ovako kvalitetnog suparnika. Drugorangirani Cory Sandhagen jako je blizu napada na titulu, pri samom je vrhu rang ljestvice, ali svejedno je pristao boriti se protiv borca koji zauzima deseto mjesto u poretku izazivača.

Sandhagen će zapravo biti jako dobra provjera Umarovih mogućnosti, ali tko god je gledao Umara u dosadašnjim nastupima, sumnje ne bi trebalo bit. On je ‘‘real deal‘‘ (‘prava stvar‘). Hrvanje na jako, jako visokoj razini, odlična kontrola u parteru i BJJ vještine, ali i vrlo potkovan u borbi na nogama. Nurmagomedov posjeduje sve alate za vrh bantam kategorije, a ukoliko sumnjate u njegovu kvalitetu, preporučamo vam video ispod ovog teksta.

UFC je sažeo Umarovu dosadašnju UFC karijeru u video koji traje nešto manje od četiri minute. Prikazani su najbolji trenuci pet mečeva koje je odradio unutar oktogona, sve s namjerom da se fanovima približi kvaliteta ovog sjajnog 28-godišnjaka.

Linker
16. rujan 2024 21:30