UFC

Umar Nurmagomedov dobiva veliko pojačanje uoči meča karijere: Khabib će direktno iz kuta pomagati svom rođaku

Umar Nurmagomedov (lijevo), Khabib Nurmagomedov (sredina) i Usman Nurmagomedov

 Instagram (umar Nurmagomedov)
Prisutnost Khabiba Nurmagomedova u kutu od velikog je značaja za novu generaciju Abdulmanapovih učenika

Umar Nurmagomedov ovaj vikend konačno će dobiti nešto za čime vapi već dulje vrijeme. Rođak Khabiba Nurmagomedova i jedan od brojnih uspješnih izdanaka borilačke škole Abdulmanapa Nurmagomedova, ovaj vikend će predvoditi UFC-ov event u Abu Dhabiju.

Kada kažemo da Umar dobiva nešto što je dugo htio, tu ipak ne mislimo na poziciju u glavnoj borbi večeri, nego na kvalitetu protivnika s kojim je uparen. Neporaženi Dagestanac (17-0) konstantno se žalio kako ga najbolji bantamaši izbjegavaju i nije uspijevao dobiti adekvatan izazov. No, u subotu ga čeka okršaj s Coryjem Sandhagenom (17-4-0), ponajboljim borcem te kategorije.

Sandhagen je drugi u poretku izazivača unutar bantam kategorije, dok Umar drži deseto mjesto. Velika je ovo šansa da Umar napravi skok ka samom vrhu kategorije, a u intervjuu za MMA Junkie, Nurmagomedov je otkrio kako mu je UFC obećao ‘‘title shot‘‘ u slučaju pobjede nad Coryjem. Pet pobjeda u jednako toliko nastupa upisao je Umar unutar UFC-a, ali nikada nije dijelio kavez s nekim poput Sandhagena.

Američki borac u UFC-u je još od 2018. godine i odradio je ukupno 13 nastupa u najvećoj svjetskoj organizaciji. Sandhagen se može pohvaliti pobjedama nad borcima poput Frankieja Edgara, Marlona Moraesa, Johna Linekera, Raphaela Assuncaa, Songa Yadonga, Roba Fonta i Marlona Vere, a gubio je samo od elitnih bantamaša. Petr Yan, T.J. Dillashaw i Aljamain Sterling borci su koji su uspjeli svladati Sandhagena.

Gotovo cijelu svoju UFC karijeru Sandhagen se bori s vrhunskim borcima, a trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede. Nije Sandhagen morao prihvatiti meč protiv Umara, mogao je tražiti protivnika koji je bolje rangiran u poretku izazivača, ali pokazao je odvažnost i spreman je riskirati.

Svjestan je i Umar Nurmagomedov koliko težak ispit ga čeka, a dokaz tome svakako je i povratak Khabiba Nurmagomedova u njegov kut. Umirovljeni Khabib početkom 2023. godine izjavio je kako više neće sudjelovati u kutevima svojih boraca tijekom mečeva, jer ta aktivnost iziskuje mnoštvo putovanja i odvojenost od obitelji. Izostao je Khabib čak i iz kuta Islama Makhacheva koji se prošle godine dvaput borio protiv Alexandera Volkanovskog.

Ova godina donijela je određene promjene i Khabib se polako vraća kutu svojih boraca. U šestom mjesecu ove godine Khabib je otputovao u SAD kako bi pomogao Islamu Makhachevu tijekom borbe s Dustinom Poirierom, a ovaj vikend sudjelovat će u kutu Umara Nurmagomedova.

‘‘Tamo će biti Usman (Nurmagomedov), Shamil Zavurov, Javier Mendez i Khabib.‘‘, rekao je Umar za MMA Junkie.

Mnoge ipak ne čudi ova informacija, jer kruže glasine kako je Nurmagomedov prebjegao iz Dagestana u Ujedinjene Arapske Emirate. Khabib je trenutno pod istragom ruske vlade zbog neplaćenih poreza, a dug navodno iznosi oko 3,4 milijuna dolara. bog ovih problema, bio je prisiljen zatvoriti neke od svojih poslovnih poduzeća, a ruska Federalna porezna služba "zamrznula" mu je bankovne račune povezane s raznim poslovima. Nedavno su mu oduzeti i automobili. Osim toga, obiteljska kuća u Dagestanu također je zaplijenjena, prema izvješćima iz Championship Rounds, a ukupna vrijednost zaplijenjene imovine iznosi oko 900 tisuća dolara.

Prebjegom u Ujedinjene Arapske Emirate, Khabib je izašao iz dometa ruske vlade, a kad je već tamo, nema razloga da ne pomogne svom rođaku Umaru.

Linker
06. rujan 2024 14:04