UFC

(VIDEO) Povratak jednog od najvećih u povijesti srednje kategorije: Pogledajte najavu UFC 305 eventa

Israel Adesanya | Dricus Du Plessis

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC 305 održat će se u Australiji, a čeka nas povratak Israela Adesanye

Prošlomjesečni UFC-ov ‘‘PPV‘‘ event ispunio je očekivanja. Spektakl u Manchesteru ponudio je nekolicinu jako zanimljivih mečeva, a jedina mana tog eventa bio je termin u kojem se program održao.

UFC se ovaj put nije prilagodio lokalnom vremenu, nego su zadržali termin koji odgovara američkoj publici. Tako su borci bili primorani prilagođavati svoju dnevnu rutinu i borili su se u sitne sate.

Nešto više od dva tjedna čekat ćemo na sljedeći UFC-ov veliki event. UFC 305 na rasporedu je 17. kolovoza (osmi mjesec), a najveća svjetska MMA organizacija ovaj put će gostovati u Perthu (Australija). Priredbu će predvoditi sjajni okršaj između Dricusa Du Plessisa i Israela Adesanye.

‘‘Obračun za status pravog Afrikanca‘‘, ovako bismo mogli okarakterizati taj meč. ‘‘Beef‘‘ između Adesanye i Dricusa prisutan je od prošle godine, nakon što je Du Plessis izjavio kako će upravo on postati ‘‘prvim pravim afričkim prvakom u UFC-u‘‘. Du Plessis je time aludirao kako Adesanya, Francis Ngannou i Kamaru Usman dugi niz godina ne stanuju u Africi, ne treniraju tamo i stoga ne predstavljaju afrički kontinent. Du Plessis s druge strane živi u Južnoafričkoj Republici gdje odrađuje i trening kampove.

Adesanyi takve kritike nisu najbolje legle, a obračun se trebao dogoditi još u devetom mjesecu prošle godine. Dricus je ipak odbio nastupiti u Sydneyju na UFC 293 eventu, jer je trebao više vremena za oporavak nakon meča s Robertom Whittakerom. Uskočio je Sean Strickland kao druga opcija i uslijedilo je veliko iznenađenje.

Sean je porazio Adesanyu i preuzeo je tron u srednjoj kategoriji. Adesanya je nakon tog poraza najavio nešto dulju pauzu kako bi vratio motivaciju, a Du Plessis je dobio priliku svrgnuti Stricklanda s trona. Nakon pet vrlo tijesnih rundi, Du Plessis je početkom godine svladao Seana i postavljeni su temelji za njegov okršaj s Adesanyom.

Puno ‘‘zle krvi‘‘ možemo očekivati na relaciji Du Plessis - Adesanya, posebno tijekom ‘‘fight weeka‘‘. Ne sumnjamo da će i meč biti jako dobar. Povratak Israela Adesanye jako je važna stvar i za UFC kao organizaciju, jer Adesanya je jedan od najvećih boraca u povijesti UFC-ove srednje kategorije. Novo osvajanje titule samo bi dodatno učvrstilo njegovu poziciju među velikanima ovog sporta.

Na UFC 305 eventu gledat ćemo nekoliko jako dobrih okršaja. Kai Kara-France u sunaslovnoj borbi večeri borit će se protiv Stevea Ercega, Australca hrvatskih korijena. Pobjednik tog meča mogao bi postati sljedećim izazivačem za pojas u muha kategoriji.

Mateusz Gamrot snage će odmjeriti s Danom Hookerom, a Tai Tuivasa i Jairzinho Rozenstruik vjerojatno neće dočekati sudačku odluku. Dvojica nokautera sigurno će se upuštati u otvorene razmjene i preostaje nam vidjeti tko će izaći kao pobjednik tih razmjena. ‘‘Main card‘‘ otvorit će Li Jingliang i Carlos Prates obračunom u velter kategoriji.

Bit će to najveći UFC-ov event tijekom ovog kalendarskog mjeseca, a UFC je prije nekoliko dana objavio najavu te priredbe. ‘‘Promo‘‘ video možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
05. rujan 2024 14:55