UFC

Israel Adesanya u potpunosti je vratio motivaciju: ‘Želim dokazati da sam i dalje ‘taj‘. Jedva čekam prebiti tog tipa‘

Israel Adesanya

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
35-godišnji Israel Adesanya spreman je vratiti pojas u svoje vlasništvo

Osam dana dijeli nas do povratka Israela Adesanye. Jedan od najvećih boraca u povijesti UFC-ove srednje kategorije krenut će u posljednju fazu svoje karijere tokom koje će pokušati podebljati svoje brojke i kompletnu ostavštinu.

Podsjećamo, Adesanya je u devetom mjesecu prošle godine poražen od strane Seana Stricklanda i nakon vjerojatno najlošijeg izdanja u svojoj MMA karijeri, Adesanya je odlučio uzeti pauzu. Dugi niz godina ‘‘Izzy‘‘ je bio vrlo aktivan unutar kaveza i fanovi ga pamte kao jednog od najaktivnijih UFC-ovih prvaka u posljednjih nekoliko godina.

No, sva ta aktivnost i mnoštvo mečeva na najvišoj mogućoj razini uzeli su danak. Miks ozljeda i gubitka motivacije očitovali su se na Israelovom nastupu protiv Seana Stricklanda i pauza je bila vjerojatno najbolja odluka koju je mogao donijeti u tom trenutku. Nije Israel ipak predugo izbivao i 11 mjeseci nakon posljednjeg nastupa, Adesanyu čeka povratnički meč. Dricus Du Plessis bit će njegov protivnik na UFC 305 eventu, a Israel tvrdi kako je motivacija ponovno na visokoj razini.

‘‘Nedostajalo mi je sve ovo, definitino mi je falilo. MMA je doslovno sve do čega mi je stalo.‘‘, započeo je Adesanya u razgovoru za Stake.com, a zatim je istaknuo kako mu jedan dio ovog posla ipak nije toliko nedostajao.

‘‘Sve ostalo osim same borbe je glupo i bezazleno. Event je već rasprodan, ali svejedno moramo odrađivati sva ta sranja s medijima. Čeka nas još jedna konferencija za medije, a pretpostavljam kako žele da još veči ‘hype‘ stvorimo. Zatim ide sučeljavanje, pa vaganje i ponovno sučeljavanje. Glupo mi je odrađivati sve te dužnosti. Samo želim ući u kavez i prebiti tog šu**a. To je ono što me uzbuđuje i što ću napraviti. Ali moram biti strpljiv, a ja sam vrlo strpljiv tip.‘‘

Velik motiv za Adesanyu svakako je i ušutkavanje svih kritičara koji su se aktivirali nakon njegovog poraza od Stricklanda. Israela se počelo otpisivati, a neki su krenuli i umanjivati sve ono što je do tada postigao u svojoj karijeri. Israel u meč protiv Dricusa ulazi s velikom želje da dokaže kako je i dalje ‘‘glavna faca‘‘ u srednjoj kategoriji.

‘‘Ono što mi daje gorivo u ovom trenutku definitivno je prilika da se pokažem svima. Ja sam zabavljač, ali istovremeno sam tip koji dolazi tamo i odrađuje svoj posao. U posljednjem nastupu nisam pokazao svoju pravu verziju i zato imam veliku želju podsjetiti ljude tko sam i što sam. Želim dokazati da sam i dalje ‘taj‘. Znam da jesam, vjerujte mi.‘‘, za kraj je poručio vrlo motivirani ‘‘Izzy‘.

Meč između Adesanye i Du Plessisa glavna je borba večeri na UFC 305 eventu koji će se održati u noći sa 17. kolovoza (osmi mjesec) na 18. kolovoza.

Linker
08. rujan 2024 17:10