UFC

(VIDEO) Gotovo svi borci rutinski odradili vaganje; Mučio se samo neporaženi Dagestanac

Cory Sandhagen (lijevo) | Umar Nurmagomedov (desno)

 Screenshot (twitter, Helen Yee)
Svih 26 boraca i borkinja uspješno su se izvagali za nastup u Abu Dhabiju

Dojam je kako je sutrašnji UFC-ov event pomalo u sjeni svih uzbuđenja na Olimpijskim igrama, ali približavamo se suboti i vrijeme je da se fokusiramo na nadolazeći UFC on ABC 7.

Naime, UFC priprema odličan event koji će predvoditi Cory Sandhagen i Umar Nurmagomedov. Okršaj dvojice bantamaša uzbuđuje brojne MMA fanove, jer svi su svjesni da je ovo briljantno uparivanje od strane UFC-ovih ‘‘matchmakera‘‘. Oba borca posjeduju fantastičan set vještina, a pobjednik ove borbe vjerojatno će postati sljedećim izazivačem za pojas. Ulozi su veliki, upareni borci uistinu su fantastični i jednostavno ne možete ostati ravnodušni na ovaj meč.

U sunaslovnoj borbi večeri Sharabutdin Magomedov ukrstit će rukavice s Michalom Oleksiejczukom. Shara Magomedov došao je u UFC s potencijalom nove zvijezde srednje kategorije, ali nije pretjerano oduševio nakon prva dva nastupa. Zasad neporaženi Dagestanac porazio je Brunu Silvu i Antonija Trocoli, ali ničime nije odao dojam borca koji može konkurirati za sam vrh. Osim toga, kruži informacija kako Magomedov ne može ishoditi vizu za nastupe i SAD-u, što znači da je limitiran na nastupe izvan granica SAD-a. Upadne li u nekakvu seriju poraza, UFC bi mu bez previše oklijevanja mogao uručiti otkaz.

Michal Oleksiejczuk borac je koji u meč protiv Share Magomedova ipak ulazi kao autsajder. Poljak je poražen u posljednja dva nastupa, a unutar kaveza izdržao je dvije minute i 35 sekundi. Kevin Holland završio ga je ‘‘submissionom‘‘ nakon 94 sekundi borbe, a Michel Pereira trebao je 61 sekundu za pobjedu ‘‘submissionom‘‘.

Ipak, Magomedov bi stilski mogao bolje odgovarati Oleksiejczuku. Dagestanac preferira borbu na nogama, baš kao i Poljak. Oleksiejczuk je šest puta gubio ‘‘submissionom‘‘, ali samo jedanput u karijeri ostao je nokautiran. Dodamo li podatak o 14 pobjeda nokautom, jasno vam je o kakvom se tipu borca radi.

Na istoj priredbi čekaju nas i novi nastupi Tonyja Fergusona (vs. Michael Chiesa), Deivesona Figueireda (vs. Marlon Vera), Mackenzie Dern (vs. Loopy Godinez) itd. Više o svemu tome pisat ćemo vam sutra u sklopu naše najave ovog eventa.

Danas u ranim jutarnjim satima održano je službeno vaganje za ovu priredbu. Dugo nismo imali ovakvu situaciju. Borci su se redali jedan za drugim na vagi i gotovo svi sudionici priredbe ekspresno su odradili svoju dužnost. Ne samo da su bili brzo, nego i točni. Nitko nije prekoračio gornju granicu.

Jedini borac koji je naišao na probleme bio je Shara Magomedov. Dagestanac se na vagi pojavio ‘‘debelo‘‘ nakon svih ostalih boraca na ovom eventu. Očito se Magomedov mučio, a na vagu je stao teživši 186 ‘‘pounda‘‘ (84,37 kg), što je gornja granica srednje kategorije. Bitno je da je Magomedov na kraju prošao vaganje, a na kraju krajeva, izvagao se unutar zadanog roka.

Borci imaju više od 24 sata za oporavak nakon službenog vaganja, jer event započinje sutra (3.8.) u 18 sati. Vremena je više nego dovoljno i ne sumnjamo kako će se svi sudionici pojaviti u jako dobrim izdanjima.

Rezultate vaganja pročitajte ispod ovog teksta.

Linker
03. rujan 2024 07:18