UFC

Deiveson Figueiredo ovaj vikend želi postići nešto što nikome nije pošlo za rukom: ‘To me vodi do napada na pojas‘

Deiveson Figueiredo

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove muha kategorije vjeruje kako može stati na kraj jednom dugom nizu

Sutrašnji UFC on ABC 7 event donosi ukupno dva okršaja u bantam kategoriji. Osim glavne borbe večeri u kojoj će Umar Nurmagomedov i Cory Sandhagen ukrstiti rukavice, bantam kategorija nudi okršaj Deivesona Figueireda i Marlona ‘‘Chita‘‘ Vere.

Figueiredo je nekadašnji prvak UFC-ove muha kategorije, a u bantamu je od 12. mjeseca prošle godine. Brazilac je debitirao porazivši Roba Fonta, a na UFC 300 eventu slavio je i u meču protiv Codyja Garbandta. Uvijek se Figueiredo mučio sa skidanjem kilaže za muha kategoriju i tranzicija u bantam pokazala se dobrim potezom. Čini se kako bi ‘‘Figgy‘‘ mogao konkurirati za pojas i u ovoj kategoriji, a nova pobjeda dodatno će ga približiti napadu na pojas.

Figueireda ovaj vikend čeka najteži zadatak otkako je prešao u bantam kategoriju. Četvrtorangirani Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera suprotstavit će se opasnom Brazilcu koji trenutno okupira šesto mjesto u poretku izazivača. Vera iza sebe ima 33 profesionalna nastupa (23-9-1), a može se pohvaliti kako je jedini borac koji ima pobjedu nad aktualnim prvakom, Seanom O‘Malleyjem.

Međutim, svoj posljednji nastup Vera je odradio upravo protiv Seana. Revanš se odigrao puno lošije po Veru i nakon pet rundi borbe, O‘Malley je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Bila je to vrlo dominantna izvedba O‘Malleyja, dok je Marlon Vera primio jako puno štete i djelovao je nemoćno velikim dijelom tog meča.

Ono što je ostalo upečatljivo, svakako je činjenica da je Vera odradio još jedan meč u kojem nije završen, pa čak ni bačen u nokdaun. Niti jedan borac unutar UFC-a nije poslati Veru u nokdaun, a Ekvadorac tijekom cijele dosadašnje karijere nije gubio prekidom. Deiveson Figueiredo planira prekinuti upravo taj niz.

‘‘Nadam se da me ovaj meč vodi do napada na pojas. Vera se borio s najboljima u kategoriji, a u prošlom nastupu borio se za pojas. Želim se testirati protiv aktualnog prvaka, a da bih to izborio, moram poraziti Veru. Stvarno želim da mi UFC pruži priliku da se borim za pojas jer želim dokazati da mogu uzeti titulu. Porazim li ‘Chita‘ ‘submissionom‘ ili nokautom, 100 posto dobivam napad na titulu. Nokautirati Veru bio bi šlag na tortu, jer on nikada prije nije nokautiran ili prisiljen na predaju, iako se borio s najbolji. Bilo bi to ogromno postignuće. To je nešto što želim, biti prvi koji ga je zaustavio. Vidim mnoge načine za doći do toga. Proučavali smo ga posljednja dva mjeseca i uočili smo koliko je čvrst, ali protivnici također rade krive strategije. Mi imamo plan i ako se budem držao tog plana, završit ću ga unutar prve dvije runde.‘‘, poručio je Figueiredo.

Pobjeda prekidom nad Verom bila bi uistinu značajna, ali upitno je vodi li to ‘‘title shota‘‘. Umar Nurmagomedov i Cory Sandhagen imaju veće šanse za poziciju sljedećeg izazivača, nakon što Merab Dvalishvili i Sean O‘Malley odrade svoj meč u devetom mjesecu. Figueiredo će vjerojatno trebati četiri pobjede prije napada na pojas.

Linker
16. rujan 2024 21:24