UFC

(VIDEO) Babak prezentirao nevjerojatnu snagu, Smakići brusi Rakićev boks: Pogledajte novi video iz Rakićevog kampa

Aleksandar Rakić i Agron Smakići (lijevo) | Roberto Soldić i Babak Nejad (desno)

 Screenshot (youtube, Aleksandar Rakić)
Aleksandar Rakić ponudio je nove kadrove sa svojih priprema za veliki nadolazeći meč

Kao što je već mnogima poznato, Aleksandar Rakić tijekom ovog trening kampa objavit će serijal videa kojima će nam donekle dočarati kako izgledaju njegove pripreme za jedan od najtežih mečeva u dosadašnjoj karijeri.

Srpski poluteškaš borit će se 26. listopada (10. mjesec) na UFC 308 eventu u Abu Dhabiju, a protivnik će mu biti Magomed Ankalaev. Sjajni Dagestanac po mnogima je najkompletniji borac u poluteškoj kategoriji i predviđa mu se osvajanje pojasa u budućnosti, ali nešto će se pitati i Aleksandra Rakića.

Pobjednik tog meča lako bi mogao postati sljedećim izazivačem za pojas u poluteškoj kategoriji, a Rakić je trening kamp ovaj put stacionirao u Bosni i Hercegovini, točnije u Vitezu. Roberto Soldić stvorio je uvjete za vrhunske pripreme, a obojica se zapravo pripremaju za nadolazeće mečeve. Soldićeva borba još nije dobila službenu potvrdu, a Roberto je u najnovijem Rakićevom videu istaknuo kako zasad još ne smije ništa pričati o borbi, dok organizacija službeno ne potvrdi meč.

U novom videu možete vidjeti kraće isječke s hrvačkog treninga. Rakićev dugogodišnji hrvački trener Babak Nejad zadužen je za taj segment, a iako je Babak dugo izvan natjecateljskog pogona i u poznim je hrvačkim godinama, još uvijek je nevjerojatno snažan. Roberto Soldić dao je sve od sebe da sruši Babaka, ali sjajni iranski hrvač/trener prezentirao je visoku razinu snage i vještine.

Soldić vidno uživa upijajući znanje od takvog majstora i dojam je kako je jako dobro "kliknuo" s Babakom, baš kao i Rakić svojevremeno. Vjerujemo da će Babak imati jako pozitivan utjecaj i na Soldićeve hrvačke vještine, što će ionako zastrašujućeg Roberta učiniti još opasnijim.

Mnogi su komentirali kako Rakić možda ne bi trebao objavljivati ovakve videe prije borbe, jer potencijalno otkriva stvari koje bi Ankalaevu i njegovom timu mogle koristiti u pripremama. Rakić se osvrnuo na takve komentare.

"Ne smijemo sve pokazati jer Ankalaevov tim vjerojatno gleda videe i žele vidjeti detalje. To što vidite na Instagramu i YouTube zapravo je samo mali dio onog što radim. Sve ćete vidjeti 26. listopada (10. mjesec). Ako smatrate da previše pokazujem, nema problema, pokazivat ću još manje.", rekao je "Raketa".

Nakon hrvačkog treninga, drugi dio dana donosi udarački, točnije boksački trening na kojem Rakiću puno pomaže Agron Smakići, renomirani hrvatski teškaš. Smakići u jednom dijelu videa otkriva s kakvim je boksačkim veličinama imao priliku trenirati, a zatim ističe kako je zasigurno bolji boksač od Ankalaeva i zato može dati važan doprinos u Rakićevom kampu.

Sjajan trening kamp narednih dana postat će bogatiji za još nekoliko boraca i sparing partnera. Rakić je otkrio kako u Vitez stiže i osvajač PFL-ovog turnira, Ante Delija, što je svakako ogromno pojačanje u završnom dijelu Rakićevih priprema. "Raketa" također ističe da se sjajno osjeća i da je njegova sprema zapravo ispred rasporeda, odnosno pripreme teku čak i bolje od očekivanog.

Silno se veselimo njegovom nastupu u Abu Dhabiju, a drugi dio serijala iz Rakićevog trening kampa pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
04. listopad 2024 16:02