UFC

Ali Abdelaziz odlučno poručuje: ‘Ako Ankalaev pobijedi Rakića, čeka nas borba za titulu. Pereira neće imati izbora‘

Rakić vs. Ankalaev

 AFP/ZUFFA LTD.
Rus se nada prilici za titulu, ali pitat će se nešto i Rakića

Bilo je mnogo iznenađenih lica kada je objavljeno da će prvak poluteške kategorije, Alex Pereira, braniti svoj naslov protiv Khalila Rountreeja na UFC 307.

Očekivalo se da će Magomed Ankalaev, koji se nalazi na vrhu ljestvice izazivača, dobiti priliku boriti se za naslov. Međutim, Ankalaev je umjesto toga zakazan za borbu protiv Aleksandra Rakića na UFC 308. Iako je to bila razočaravajuća vijest za Rusa koji je u nizu od 12 neporaženih borbi, njegov menadžer dobio je uvjeravanja da će, nakon još jedne pobjede, Ankalaev dobiti priliku za UFC pojas.

"Sretan sam zbog Khalila, ali zanimljivo je kako sada Magomed Ankalaev navija za Alexa Pereiru," rekao je menadžer Ali Abdelaziz u razgovoru za MMA Fighting. "Na kraju krajeva, to je odluka UFC-a, a ne moja niti Ankalaevova. Rečeno mi je da Magomed treba napraviti svoje, Alex treba napraviti svoje, i ta će se dvojica boriti za naslov."

Abdelaziz je brzo dodao kako ne misli da Pereira izbjegava Ankalaeva: "Ne vjerujem da Alex izbjegava borbe. Imam poštovanje prema njemu i njegovom timu. On je sada velika zvijezda, ali svi znaju, Magomed Ankalaev je najteža borba za Pereiru."

Dok UFC 307 ulazi u završnu fazu priprema, Pereira je nagovijestio mogućnost povratka u srednju kategoriju kako bi izazvao aktualnog prvaka Dricusa du Plessisa. Također, spominjala se mogućnost da testira svoje vještine u teškoj kategoriji protiv boraca poput Toma Aspinalla, pa čak i Jona Jonesa. No, uoči UFC 307, Pereira je demantirao glasine o promjeni kategorije.

"Odlučio bih braniti svoj pojas," rekao je Pereira tijekom medijskog dana. "Potrebno je planirati kako smršaviti, ali i kako se pripremiti za težu kategoriju. Savršeno mi odgovara ova divizija."

Za Ankalaeva i njegov tim, to je bila ohrabrujuća vijest. Abdelaziz je rekao da nije zabrinut zbog mogućnosti Pereira promijeni kategoriju, ističući kako je UFC već jasno dao do znanja da je Ankalaev na putu prema naslovu.

Jedan od razloga zašto UFC možda nije dao Ankalaevu priliku za borbu protiv Pereire mogao bi biti Ankalaevov "dosadan stil", prema spekulacijama Pereire. Ipak, Abdelaziz i njegov borac primjećuju da obojica imaju po šest nokauta u UFC-u, pa je teško razumjeti zašto Ankalaeva ne smatraju jednako uzbudljivim.

"Nitko ne može reći da je Magomed dosadan jer ima šest nokauta u UFC-u, isto kao i Pereira," rekao je Abdelaziz. "Nema ljutnje, nema prigovora. Samo nastavljamo dalje."

Abdelaziz vjeruje da će Ankalaev morati nastaviti dokazivati svoju vrijednost, a to bi moglo značiti produženje svog neporaženog niza na 13 borbi. S obzirom na njegovu borbu protiv Rakića na UFC 308, menadžer čvrsto vjeruje da će Ankalaev doći do UFC naslova 2025. godine.

"Khabib Nurmagomedov i Kamaru Usman morali su pobijediti u 10 borbi da bi dobili priliku za naslov, i kada su ga osvojili, ostali su na vrhu," dodao je Abdelaziz. "To je dug put, ali kad se popnete, ostajete tamo. Ankalaev će isto napraviti."

Linker
03. listopad 2024 22:35