UFC

(VIDEO) Adesanya i Du Plessis odradili prvo sučeljavanje, Dricus poručuje: ‘Drago mi je da igraš golf, to je sport za umirovljenike‘

Dricus Du Plessis vs. Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
Održana je konferencija za medije uoči UFC 305 eventa

Pomalo u tišini najavljen je povratak Israela Adesanye u UFC-ov kavez. Ponajveći borac u povijesti UFC-ove srednje kategorije povratnički nastup odradit će u osmom mjesecu ove godine, na UFC 305 eventu. ‘‘Izzy‘‘ će se boriti protiv Dricusa Du Plessisa za pojas u srednjoj kategoriji, a dojam je kako UFC nije dao naročito veliku pažnju najavi tog meča.

Zapravo je Adesanya bio taj koji je prvi podijelio vijest o službenom ugovaranju tog meča, ali moramo biti svjesni kako su UFC-ovi čelnici bili zaokupljeni nekim drugim aktivnostima kroz protekla dva tjedna.

Organizacija je prvo debitirala na teritoriju Saudijske Arabije, a zatim su održali veliki UFC 303 u sklopu International Fight Weeka. Taj event nailazio je na brojne organizacijske probleme i UFC-ovi čelnici jednostavno su bili zaokupljeni nekim bitnijim stvarima u tim trenucima.

Ipak, samo nekoliko dana nakon održavanja UFC 303 eventa, UFC je posvetio pažnju Adesanyi i Du Plessisu. Sinoć je organizirana konferencija za medije kojom je službeno najavljen UFC 305 event, a osim Adesanye i Dricusa, na pozornicu su stupili Kai Kara-France i Steve Erceg, Australac hrvatskih korijena.

Nešto dulje od 30 minuta potrajala je kompletna konferencija za medije. Israel Adesanya otkrio je kako se kvalitetno odmorio, a slobodno vrijeme provodio je igrajući golf, putujući, odmarajući se, ali i trenirajući sa svojim timskim kolegama.

‘‘Bilo je lijepo živjeti par mjeseci kao ‘Izzy‘, a ne kao ‘Stylebender‘‘‘, rekao je Adesanya, aludirajući kako je živio nešto opuštenije i podalje od pritiska koji donosi sportska karijera jednog takvog vrhunskog sportaša.

Nedugo poslije, Adesanya je pojasnio kako u meč protiv Du Plessisa ulazi s velikom motivacijom. Israel i Dricus imaju svojevrsni ‘‘beef‘‘ još od prošle godine, nakon što je Du Plessis izjavio kako će postati prvim UFC-ovim prvakom iz Afrike. Južnoafrikanac je tada pojasnio kako Adesanya, Kamaru Usman i Francis Ngannou dugo ne žive u Africi niti tamo treniraju. S druge strane, Du Plessis nikada nije napustio svoju matičnu državu, a na koncu je i došao do titule trenirajući u JAR-u. Adesanyu su tada jako pogodile riječi Du Plessisa, a cijela ta rasprava još uvijek ga motivira.

‘‘Uvijek postoje tenzije kad se radi o borbi. Na kraju dana, ovo je borba, a ne šah, uvijek će biti tenzija. Nas dvojica imamo povijest i ovo je nešto poput sudbine. Još prije upoznali smo se u Tiger Muay Thai dvorani na Tajlandu. Malo smo se zezali po dvorani (odradili lakši sparing), a zanimljivo je kako smo sada ovdje. Odrađen je puni krug. Također, on je pokušao diskreditirati ‘tri afrička kralja‘ govoreći kako je on ‘pravi afrički prvak‘. Čudan je to ‘mindset‘. Ja sam znao za njega još po njegovom dolasku u UFC, ali nisam ga pokušavao omalovažavati, nego sam rekao: ‘kul, još jedan afrički borac u UFC-u‘. Ali on je diskreditirao mene, Francisa Ngannoua i Kamarua Usmana. To me izbacilo iz takta.‘‘, rekao je Adesanya.

Dricus Du Plessis dobio je priliku za repliku. Prvak UFC-ove srednje kategorije smatra kako nije iskazivao nepoštovanje svojim izjavama.

‘‘Možete biti najveći ‘se**nja‘ na svijetu ili najpristojniji tip, ja sam tu da vas ubijem u kavezu. Nadam se da Adesanya isto razmišlja, jer inače to neće biti dobra večer za njega. Što se tiče diskreditiranja, ja nikog nisam diskreditirao. Samo sam pričao činjenice. Gdje ja živim, koji je moj poštanski broj, gdje treniram? Gdje sam rođen? U Južnoafričkoj Republici. Još uvijek sam tamo i osvojio sam pojas ostajući tamo. To je sve što sam rekao. Nisam nikog diskreditirao i iskreno, nije me briga kako je on (Adesanya) primio tu izjavu. Drago mi je da si počeo igrati golf, jer to je sport za penzionere.‘‘, poručio je Dricus svom sljedećem protivniku.

Tenzije će definitivno rasti kako se bude približavao 18. kolovoza (osmi mjesec) i UFC 305 u Perthu. Bit će to jedan jako atraktivan i kvalitetan meč između dvojice vrhunskih boraca, a kolika je napetost među njima, možete vidjeti i kroz njihovo prvo sučeljavanje.

Bilo je to jedno jako dugo i intenzivno sučeljavanje, a vidno je kao Dricus Du Plessis i Israel Adesanya ne gaje simpatije jedan ka drugom. Puno bliže su prijeziru, a priliku za poravnati račune dobit će za nešto više od mjesec dana.

Linker
03. srpanj 2024 09:04