UFC

Bivši UFC prvak: ‘Vidjet ćemo najopasniju verziju Adesanye, to će ga natjerati da trenira kao lud‘

Israel Adesanya

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Bivši UFC prvak srednje kategorije smatra kako će Israel Adesanya biti više motiviran nego ikada u pokušaju da vrati svoju titulu protiv Dricusa Du Plessisa

Israel Adesanya sigurno neće oskudijevati motivacijom uoči borbe za naslov srednje kategorije na UFC-u 305. Nakon najduže stanke u svojoj borilačkoj karijeri, bivši prvak vraća se kako bi pokušao vratiti pojas u okršaju sa svojim rivalom, Dricusom Du Plessisom. Napetost između dvojice boraca vuče korijene još od prošle godine kada su neki Du Plessisovi komentari ovu svađu učinili osobnom i žestokom.

Sada je Du Plessis dodatno potpirio vatru svojim izjavama u intervjuima i na nedavnoj konferenciji za tisak gdje je iznio mišljenje o Adesanyinoj karijeri. Unatoč njihovom sukobu, Du Plessis je jasno dao do znanja da iznimno cijeni sve što je Adesanya postigao. Razlika je u tome što trenutni prvak smatra da njegov sljedeći protivnik više nije isti čovjek koji je nekad bio i da su njegovi najbolji dani iza njega.

U nedavnom videu na svom YouTube kanalu, bivši prvak u kategoriji do 84kg, Michael Bisping, komentirao je riječi koje su dvojica boraca razmijenila na konferenciji za tisak. Smatra da bi Du Plessisove izjave o Adesanyi mogle imati suprotan učinak, dodatno motivirajući njegovog protivnika uoči njihovog skorašnjeg okršaja u Perthu 17. kolovoza.

"To su prilično oštre riječi koje Adesanya mora čuti i to će ga itekako motivirati. To će ga razljutiti, to će mu ići na živce, to će mu se uvući u glavu, to će ga natjerati da trenira kao lud, i ne bih se iznenadio ako vidimo jednu od najopasnijih, najžešćih verzija Israela Adesanye koju smo ikad vidjeli", rekao je Bisping.

Adesanyin povratak dogodit će se na australskom tlu, gdje ga je lani u rujnu u Sydneyju šokantno svrgnuo s trona Sean Strickland. Pokušat će vratiti naslov u RAC Areni u Perthu, gdje će se, među ostalima, boriti i drugi borci iz tamošnje regije poput Kai Kara-Francea, Stevea Ercega, Juniora Tafe i Jacka Jenkinsa.

Linker
05. srpanj 2024 18:27