UFC

Sean Strickland o meču protiv Whittakera: ‘Neće se dogoditi. Porazio sam Adesanyu i Dricusa, čekat ću napad na pojas‘

Sean Strickland

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije uvjeren je kako je obranio titulu prvaka, ali smatra se pokradenim u meču protiv Dricusa

Mala gužva nastala je pri vrhu UFC-ove srednje kategorije. Dricus Du Plessis trenutno drži prijestolje kategorije do 84 kilograma, a njegov sljedeći izazivač bit će Israel Adesanya.

Nekadašnji prvak Adesanya dobiva priliku napasti pojas, iako je u svom posljednjem nastupu poražen od strane Seana Stricklanda i to poprilično uvjerljivo. Stare zasluge, ali i dobar marketinški potencijal otvorili su Adesanyi priliku da se bori za pojas.

Iza Adesanye u redu čekaju Robert Whittaker i Sean Strickland. Whittaker je prije godinu dana poražen u meču protiv Du Plessisa, ali nakon toga upisao je dvije uzastopne pobjede. Paula Costu porazio je u drugom mjesecu ove godine, a Ikrama Aliskerova nokautirao je prije desetak dana na UFC on ABC 6 eventu.

Sean Strickland početkom godine izgubio je od prvaka Du Plessisa, ali pobjedama se vratio prije mjesec dana. Bez većih problema, Strickland je porazio Paula Costu i potvrdio svoje mjesto pri vrhu kategorije.

Mnogi bi se složili da meč između Whittakera i Stricklanda ima najviše smisla kako bi se odredio sljedeći izazivač, ali čini se da ni jedan od njih dvojice nije zainteresiran za tu opciju. Whittaker se nada ‘‘title shotu‘‘, a iste želje ima i Strickland.

‘‘Borba protiv Whittakera neće se dogoditi, odbit ću taj meč. Whittaker ne zaslužuje meč protiv mene, jer ja sam sljedeći na redu za napad na pojas. Obranio sam titulu i trenutno sam prvi izazivač. Meč s Whittakerom neće se dogoditi. On je izgubio od Dricusa i Adesanye vrlo uvjerljivo. Ja sam porazio ‘Izzyja‘, a porazio sam i Dricusa, ali pokrali su me u Kanadi. Ništa od borbe s Whittakerom, planiram čekati napad na pojas.‘‘, poručio je Strickland u razgovoru za MMA Crazy.

Kako će UFC reagirati na ovakvu odluku Seana Stricklanda, preostaje nam vidjeti. Strickland je posljednjih nekoliko godina uvijek bio dostupan kompaniji i odazivao se na ‘‘short notice‘‘ pozive kako bi spasio pojedine evente. Sada želi da mu se usluga vrati, ali UFC možda ima drukčije planove.

Linker
03. srpanj 2024 09:04