UFC

‘Razbio ga je svugdje! Poremetio je moje planove da postanem dvostruki prvak‘

Islam Makhachev

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Dagestanski prvak odgovarao je na pitanja fanova o trenutnoj ozljedi, BMF naslovu i prelasku u velter kategoriju

Aktualni UFC prvak lake kategorije, Islam Makhachev, nedavno je otkrio da je pretrpio ozljedu ligamenta šake u svom posljednjem nastupu na UFC-u 302 gdje je ostvario treću uzastopnu obranu naslova ugušivši Dustina Poiriera u petoj rundi. To je bila 14. uzastopna pobjeda za Dagestanca.

Nažalost za njegove obožavatelje, nije jasno kada će se ponovno boriti. Na druženju s fanovima uoči ovotjedne UFC: Abu Dhabi priredbe, Makhachev se pojavio s gipsom na desnoj ruci i upitan je o stanju svoje ozljede.

"Dobro je, to je sitnica", rekao je Makhachev. "To je dio ovog sporta. Trenutno imam malu ozljedu, poderao sam ligament šake i vidjet ćemo. Sljedećih 10 dana moram nositi ovu stvar i liječnik će donijeti odluku."

Kad Makhachev bude spreman za borbu, ne nedostaje mu izazova, prije svega u vidu Armana Tsarukyana. Armensko-ruski izazivač pobijedio je u devet od svojih 11 UFC borbi, s jedinim porazima u oktogonu koji su došli u tijesnoj podijeljenoj odluci protiv Mateusza Gamrota te u svom UFC debiju protiv Makhacheva još 2019. godine.

Prvak je objasnio zašto ga ne intrigira revanš s Tsarukyanom kada je upitan bi li radije borbu s "BMF" prvakom, Maxom Hollowayem.

"Zašto ne?", rekao je Makhachev o Hollowayu. "Jer već sam pobijedio Armana. Ako UFC stavi Tsarukyana sljedećeg, nema problema, ali to za mene nije uzbudljiv meč. Treba mi neko novo ime, novi izazivač. Već sam pobijedio Armana. Ako Max želi, hajdemo to učiniti. Ne treba mi BMF pojas, ali Max je dobro ime, veliko ime, i to će biti luda borba za fanove."

Makhachev se također poigravao s idejom da bude prijetnja u dvije kategorije, prethodno je govorio o prelasku u velter kategoriju kako bi se borio protiv Leona Edwardsa. Međutim, taj meč više nema smisla budući da je Edwards izgubio naslov prvaka od Belala Muhammada na UFC-u 304.

S obzirom na to da su Makhachev i Muhammad prijatelji, malo je vjerojatno da će dagestanski prvak sada ići za tim pojasom.

"Belal mu nije dao nikakvu šansu", rekao je Makhachev. "Razbio ga je svugdje (u svim segmentima borbe). Malo nas je uznemirio u nekoliko pozicija, ali sada je Belal prvak. Poremetio je moje planove da postanem dvostruki prvak."

"Ali stvarno sam sretan zbog njega i zbog njegove zemlje. On to zaslužuje."

Dokle god Muhammad sjedi na tronu velter kategorije, Makhachev nije zainteresiran za njega što bi moglo značiti još veći skok u težini ako želi drugi UFC naslov. Ostaje realan o potencijalnom prelasku u srednju kategoriju.

"Mogu se prebaciti gore, ali bit će teško", rekao je Makhachev. "Svi momci u srednjoj kategoriji su tako veliki i morao bih dobiti na težini. Vidjet ćemo. Kad završim sve svoje poslove u svojoj kategoriji, napravit ćemo planove."

Linker
27. kolovoz 2024 18:19