UFC

UFC 305 bogatiji za nekoliko novih mečeva: Australac hrvatskih korijena dobio jako zanimljivog protivnika

Steve Erceg

 Foto Arena LTDA/Alamy/Alamy/Profimedia
28-godišnji borac UFC-ove muha kategorije, Steve Erceg, snage će odmjeriti s opasnim Novozelanđaninom

UFC 303 održan je proteklog vikenda u Las Vegasu, a sve do devetog mjeseca, UFC neće održati veliku ‘‘PPV‘‘ priredbu na teritoriju SAD-a. Krajem sedmog mjeseca čeka nas UFC 304 koji će biti upriličen u Manchesteru, a UFC 305 na rasporedu je 17. kolovoza (osmi mjesec) i održat će se u Perthu.

‘‘Fight card‘‘ UFC 304 eventa upotpunjen je s ukupno 14 borbi i novih mečeva na tom ‘‘cardu‘‘ vjerojatno neće biti, osim ako se ne dogode neplanirana otkazivanja.

image

UFC 304 - fight card

Wikipedia

Kad je u pitanju UFC 305 event, ‘‘fight card‘‘ ipak je nešto dalje od kompletiranja. Sve do sinoć, samo nekoliko mečeva bilo je najavljeno za taj event. Znali smo kako će Israel Adesanya i Dricus Du Plessis predvoditi event, ali ostatak ‘‘carda‘‘ tek se treba popuniti.

Čak sedam mečeva jučer je potvrđeno od strane UFC-a. Neki od tih mečeva spominjali su se ranije, ali nije bilo službene potvrde sve do jučer. Jedan od takvih mečeva je onaj između Taija Tuivase i Jairzinha Rozenstruika. Još proteklog tjedna najavljivali smo vam tu borbu, ali sada je sve službeno i definitivno ćemo gledati Tuivasu i Jairzinha unutar UFC-ovog kaveza. Bit će to pravi vatromet, jer obojica su nokauteri i preferiraju borbu na nogama. Ustajanje im je vjerojatno omiljena tehnika u parteru.

No, možda još zanimljiviji meč ugovoren je u muha kategoriji. Australac hrvatskih korijena, Steve Erceg, vraća se u kavez nakon što je početkom mjeseca poražen u meču za pojas. Erceg je tada pomalo nenadano dobio ‘‘title shot‘‘, ali u meču protiv Alexandrea Pantoje pokazao je kako može parirati najboljima na svijetu.

Erceg će u Perthu tražiti povratak pobjedama, a dobit će priliku za uskočiti u top 5 unutar UFC-ovog poretka u muha kategoriji. Kai Kara-France bit će Ercegov protivnik. Četvrtorangirani ‘‘KKF‘‘ dulje vrijeme nalazi se unutar top 5, ali često zapinje na posljednjem koraku prije napada na titulu.

KKF je od trećeg mjeseca 2021. godine do trećeg mjeseca 2022. godine nanizao tri odlične pobjede (Rogerio Bontorin, Cody Garbrandt, Askar Askarov) i pružila mu se prilika da se bori za privremeni pojas muha kategorije. Međutim, Brandon Moreno porazio ga je u tom meču i Kai Kara-France nije uspio izboriti napad na UFC-ovu titulu prvaka. Borbama se vratio u šestom mjesecu prošle godine, ali upisao je drugi uzastopni poraz. Amir Albazi porazio ga je vrlo tijesnom i pomalo kontroverznom sudačkom odlukom. Suci su bili podijeljeni, ali dvojica su bodovala meč u korist Albazija. KKF nakon tog meča nije ulazio u kavez, a više od godinu dana proći će do njegovog sljedećeg nastupa i okršaja s Ercegom.

Ostali potvrđeni mečevi za UFC 305 uglavnom uključuju nastupe domaćih australskih boraca koji su upareni s protivnicima iz raznih dijelova svijeta. Tako će Casey O‘Neill dočekati Čehinju Terezu Bledu, a Juniora Tafu čeka okršaj s Valterom Walkerom. Valter je brat Johnnyja Walkera, a ovaj Brazilac već neko vrijeme živi i trenira u Rusiji.

Joshua Culibao borit će se protiv Brazilca Ricarda Ramosa, dok domaćeg borca Jacka Jenkinsa čeka okršaj s Gavinom Tuckerom iz SAD-a. Talentirani Tom Nolan snage će odmjeriti s Alexom Reyesom.

Zasad potvrđeni ‘‘fight card‘‘ UFC 305 eventa možete pogledati ispod ovog teksta. Nadamo se kako će UFC dodati još nekoliko zvučnih imena na program te priredbe.

image

UFC 305 - fight card

Wikipedia

Linker
01. srpanj 2024 16:38