UFC

Tony Ferguson zaustavljen je u prvoj rundi i time je postavio novi UFC rekord

Tony Ferguson

 Screenshot/UFC
Unatoč očekivanjima, Ferguson je najavio kako još uvijek nije siguran hoće li u mirovinu

Završila je treća borba glavnog dijela UFC: Abu Dhabi priredbe. Bivši privremeni UFC prvak lake kategorije, Tony Ferguson, u ovu borbu je ušao nakon negativnog niza od čak sedam uzastopnih poraza. Po prvi puta otkada se bori u UFC-u, ‘‘El Cucuy‘‘ se natječe u velter kategoriji. Njegov večerašnji protivnik, Michael Chiesa, također je u pokušaju da prekine niz poraza, izgubio je u svoja posljednja tri nastupa tako da obojica ovim okršajem traže povratak na pobjedničke staze.

U početku borbe nijedan borac nije previše riskirao, iako je Chiesa izgledao opuštenije i lakše na nogama. Nakon tri minute ispitivanja distance, dolazi do klinča i Chiesa odmah uzima Fergusonova leđa, odvlači ga u parter i zatvara trokut nogama oko tijela. Nedugo nakon toga uspijeva zavući podlakticu ispod brade i prisiljava ‘‘El Cucuya‘‘ na predaju gušenjem (RNC).

image

Michael Chiesa v Tony Ferguson

Screenshot/UFC

Ovime je Ferguson postao vlasnik nezavidnog UFC rekorda kojega je do sada držao BJ Penn. Osam uzastopnih poraza je sada novi najdulji negativni niz u UFC povijesti. Unatoč tome, publika je skandirala ‘‘Tony! Tony!‘‘. Velika je legenda Ferguson i najavio je kako još uvijek nije siguran hoće li objesiti rukavice o klin.

Kako bilo, vrlo brza i uvjerljiva pobjeda za Chiesu.

Linker
14. kolovoz 2024 18:35