UFC

Tony Ferguson promijenio je način treninga i kategoriju: ‘Moram napraviti nešto fenomenalno‘

Tony Ferguson

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
‘‘El Cucuy‘‘ tvrdi da se osjeća puno bolje u većoj kategoriji i da se vratio spariranju

Tony Ferguson se vraća u akciju ovog vikenda u Abu Dhabiju, prkosan kao i uvijek.

"El Cucuy" je razgovarao s novinarima na medijskom danu uoči ‘‘UFC on ABC: Sandhagen vs. Nurmagomedov‘‘ priredbe, gdje će se boriti protiv Michaela Chiese u velter kategoriji. Osim što je govorio o svojoj novoj težinskoj kategoriji i povratku spariranju, osvrnuo se i na zahtjev izvršnog direktora UFC-a, Dane Whitea, da se povuče u mirovinu ako izgubi.

"Pa, i mi želimo da Dana napravi puno toga", rekao je Ferguson.

No, sva takva pitanja će se, nadajmo se, utišati kada Ferguson pokaže svijetu što može u višoj težinskoj kategoriji.

"Realan sam na 77kg. Ne ubijam se da bih došao do 70kg", rekao je. "Osjećam se svježije, 70kg je bliže mojoj težini iz srednjoškolskog hrvanja. Dakle, izračunajte, imam četrdeset j*****h godina. Već dugo se natječem u ovom sportu, a u sportu općenito sam više od trideset i pet godina. Pomalo ludo. Hrvao sam na faksu u kategoriji do 75kg. U kategoriji do 77kg sam pobijedio u ‘‘The Ultimate Fighteru‘‘."

"Računamo. Radimo brojke. Ne bi trebalo ići unatrag. Cijelo vrijeme sam se borio unatrag pokušavajući ostati tamo (u lakoj kategoriji) iz tko zna kojeg razloga. Na 77kg se osjećam ugodno. Ne osjećam da će ovo biti moja posljednja borba. Moram napraviti nešto fenomenalno, to planiram učiniti.‘‘

Godinama je Ferguson govorio da ne sparira, ali za ovaj kamp je odradio preko 120 rundi. Chiesa je odbacio promjenu u taktici treniranja kao premalo i prekasno, što je naljutilo ‘‘El Cucuya‘‘.

"Hejteri će uvijek omalovažavati bilo kakav rad koji uložite", rekao je. "Spariranje je bilo odlično... svakog četvrtka i svake subote, odradio bih najmanje 12 rundi. Dobar sparing."

Promjena je bila dobra za Fergusona, koji priznaje da se osjećao izgorjelo tijekom posljednjih sedam poraza u nizu.

"Toliko sam se istrošio radeći toliko različitih stvari, pokušavajući raditi istu staru stvar iznova i iznova. Više mi to nije imalo smisla. Bilo je kao izgorjela svijeća koju ne možeš ponovno zapaliti. Osjećam se pomlađeno. Osjećam se sjajno."

Zna da je pitanje opstanka u borbi protiv Chiese u Abu Dhabiju, koji je i sam u nizu od tri poraza.

"Volim UFC i ovdje ću ostati, tako da moram zaslužiti to pravo", rekao je Ferguson. "Imam sedam poraza. Mislim, tko dobije osmu priliku osim mene? Nikad ne tražim puno, ali tražim od sebe da izađem tamo i imam najbolju izvedbu koju mogu kako bih zadržao svoje mjesto."

"Želim biti ovdje. Ne želim se boriti za drugu organizaciju.‘‘

Linker
07. rujan 2024 11:56