UFC

(VIDEO) Khabib poslao poruku Fergusonu nakon rekordnog, osmog uzastopnog poraza

Khabib Nurmagomedov, Dana White i Tony Ferguson

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Borba između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona je jedna od onih koja, na veliku žalost ljubitelja MMA-a, jednostavno nije bila suđena

Khabib Nurmagomedov imao je samo riječi hvale za svog bivšeg rivala, Tonyja Fergusona, nakon što je gledao njegov nastup, možda posljednji u UFC-u.

Na UFC: Abu Dhabi priredbi u subotu, Ferguson je doživio osmi uzastopni poraz nakon što ga je Michael Chiesa porazio gušenjem u prvoj rundi, a to vrlo vjerojatno označava kraj njegove UFC karijere. Nakon borbe, Ferguson je nagovijestio mogućnost umirovljenja, ali je na kraju ostavio samo jednu rukavicu u kavezu, napomenuvši da drugu zadržava "za svaki slučaj."

Ako je to zaista bio Fergusonov posljednji nastup u UFC-u, Nurmagomedov mu je pružio riječi ohrabrenja, napominjući da, iako je borbama došao kraj, još uvijek ima puno vremena za postizanje velikih stvari.

“Nije me iznenadilo jer ima 40 godina”, rekao je Nurmagomedov o Fergusonu nakon borbe. “Želim mu sve najbolje. On je zaista jedan od najboljih koji su ikada nastupali u UFC-u. Želim mu sve najbolje. Njegov život tek počinje, jer ima 40 godina i upravo je završio svoju MMA karijeru. Sada će imati drugačiji život, puno bolji život.”

Prije nego što se Nurmagomedov umirovio, mnogi su vjerovali da bi Ferguson mogao biti njegov najveći izazov nakon što su se nekoliko puta trebali boriti tijekom godina.

Nažalost, mnoge okolnosti su spriječile njihovu borbu, i njihovo rivalstvo ostaje najveće "što ako" u karijerama obojice boraca.

Iako je razočaravajuće što se nikada nisu borili, Nurmagomedov je priznao Fergusonov talent, ali nažalost ta borba jednostavno nije bila suđena.

“Naravno, u mojim najboljim godinama i njegovim najboljim godinama, to bi bila vrlo zanimljiva borba”, rekao je Nurmagomedov. “Ali što mogu učiniti? On je imao nekoliko ozljeda, ja sam imao nekoliko ozljeda. To je ono što jest.‘‘

“Ponekad imamo planove, ali Bog ima svoj plan i mi ne možemo kontrolirati to.”

Linker
17. rujan 2024 00:49