UFC

King Green se po prvi puta javio nakon poraza: ‘Živim po kodeksu, ubij ili budi ubijen. Ovog puta sam bio ubijen‘

Bobby King Green

 UFC
Poručio je da se neće osvrtati na negativne komentare na društvenim mrežama

Bobby Green možda je promijenio svoje ime u King uoči UFC-a 304, no u borbi protiv Paddyja Pimbletta, naišao je na protivnika kojeg mnogi nakon ove borbe smatraju budućim kraljem lake kategorije. "King" Green (32-16-1) doživio je poraz od Paddyja Pimbletta (22-3).

Pimblettova pobjeda bila je njegova najimpresivnija u UFC-u do sada, a postigao ju je protiv protivnika kojeg su mnogi smatrali njegovim najvećim izazovom do sada. Green je, dan nakon poraza, na društvenim mrežama izrazio kako je svjestan da će postati meta kritičara i provokativnih komentara obožavatelja.

"Kakav dan. Hvala svima što ste se javili. U redu sam, valjda. S**nja se događaju" rekao je Green u videu na svom Instagram profilu. "Osjećao sam kao da sam upao u sranje i sve je jednostavno pošlo po zlu. Imao sam lošu večer. Bez isprika. S**nja se događaju. Živim po kodeksu: ubij ili budi ubijen. Danas sam bio ubijen. Neka osuda počne. Znam što ide uz ovo. Možete pričati svoje gluposti. Znam što ide uz ovo. Idemo."

Green je bio u tri uzastopne borbe nagrađene bonusima 2023., uključujući dva nokauta zaredom protiv Tonyja Fergusona i Granta Dawsona. Ferguson je bivši privremeni prvak lake kategorije, a Dawson je bio neporažen prije nego što je naišao na Greena, koji ga je nokautirao za samo 33 sekunde.

Iako je Green doživio poraz nokautom od Jalina Turnera krajem 2023., vratio se u travnju impresivnom pobjedom nad Jimom Millerom na UFC-u 300 u Las Vegasu, što mu je donijelo tri pobjede u četiri borbe. Ipak, Pimblett je zaustavio njegov uzlet.

Bonusi su bili udvostručeni na 100.000 dolara za UFC 304 u Manchesteru, a izvršni direktor UFC-a Dana White odlučio je dodijeliti Pimblettu dvostruku nagradu od 200.000 dolara.

Linker
17. rujan 2024 07:50