UFC

Tko je favorit prema svjetskim kladionicama? Saznajte koliko iznosi koeficijent na Erslanovu pobjedu

 DAMIR KRAJAC Cropix
UFC Fight Night 243 u Parizu sve je bliže

Koeficijenti za MMA borbe, pogotovo one na najvećem nivou poput UFC-a, mogu se usporediti s promjenama vremena na moru. U početku, sve izgleda mirno, s početnim brojevima koji djeluju kao blaga povjetarca. Kladionice postave svoje procjene, a borba djeluje kao plovidba bez previše iznenađenja. No, kako se borba približava, stvari se počnu mijenjati.

Recimo, jedan borac uđe u sjajnu formu ili se drugi ozlijedi – to su trenuci poput oblaka koji se počnu skupljati na horizontu. Koeficijenti počnu oscilirati, kao valovi koji se dižu i padaju, dok kladioničari reagiraju na svaku novu informaciju.

I naravno, postoje oni veliki igrači koji ulažu velike svote, poput iznenadne oluje koja mijenja smjer plovidbe. Na kraju, borba možda završi točno kako smo mislili, ili nas potpuno iznenadi. Sve je to dio čari sporta i nepredvidivosti, baš kao i more koje uvijek skriva poneki neočekivani preokret.

Ništa drugačije nije s večerašnjom borbom u kojoj će nastupiti hrvatski poluteškaš Ivan Erslan (14-3, 1 NC). Naime, Ivan debitira pod ingerencijom najveće svjetske MMA promocije - Ultimate Fighting Championshipa. Njegov protivnik će biti iskusni Ion Cutelaba (17-10-1, 1 NC), vječiti "gatekeeper" koji se godinama održava u UFC-u nošen svojim "plimama i osekama".

image

Erslan vs. Cutelaba - koef. 28/9/24

SCREENSHOT (ODDSCHECKER.COM)

Naime, neizvjesnost ove borbe "na papiru" dokazuje činjenica da i razne svjetske kladionice ne mogu odrediti jasnog favorita odnosno koeficijenti se kreću od 1.80 pa sve do 2.00 na oba borca. Iskusni kladioničari bi rekli da je ovo nezahvalna borba, ali svi mi koji ulažemo "moralnu podršku" nadamo se da će 32-godišnji Hrvat dokazati da pripada u onu najužu svjetsku elitu boraca.

Informacije o prijenosu, pogledajte ovdje.

Linker
28. rujan 2024 13:46