UFC

UFC otkrio tko će biti zamjena za spektakularni obračun između Topurije i Hollowaya u Abu Dhabiju

Diego Lopes - vaganje pred Noche UFC/UFC 306

 CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp
Nakon dominantne izvedbe protiv Ortege na UFC-u 306, vrhuška UFC odlučila je nagraditi Brazilca

Jedan od vodećih perolake kategorije, Diego Lopes, otkrio je kako je izabran od strane UFC-a da bude rezervni borac za nadolazeću borbu za titulu na UFC 308, koja će se održati 26. listopada u Abu Dhabiju.

Lopes je ovu vijest podijelio na Instagramu, napisavši: "Službeno sam rezervni borac za borbu 26. listopada." Ova objava bila je popraćena njegovim menadžerskim timom, Iridium Sports Agency, čime je potvrđeno da će Lopes biti spreman ako zatreba u ovoj velikoj borilačkoj priredbi.

Borba između trenutnog prvaka Ilie Topurije i legendarnog Maxa Hollowaya u Etihad Areni na Yas Islandu bit će centralni događaj večeri, a fanovi već nestrpljivo iščekuju ovaj sraz. Za Topuriju (15-0), ovo će biti prva obrana naslova nakon što je osvojio pojas u spektakularnoj borbi protiv Alexandera Volkanovskog. S druge strane, Holloway (26-7) traži povratak na tron nakon tri impresivne pobjede nad Arnoldom Allenom, Chan Sung Jungom, i nedavno na UFC-u 300, Justinom Gaethjeom.

Lopes, iako relativno novo lice u UFC-u, brzo je postao prepoznatljiv zbog svoje hrabrosti i tehničkih vještina. Njegov debi protiv Movsara Evloeva na "short noticeu", unatoč porazu, odmah ga je istaknuo kao borca s velikim srcem i strašnim potencijalom. Nakon toga, Lopes je nezaustavljiv – pobjede nad borcima poput Gavina Tuckera, Pata Sabatinija, Sodiqa Yusuffa, Dana Igea i, najrecentnije, Briana Ortege, samo su potvrdile njegovu poziciju u perolakoj diviziji.

Njegova sposobnost prilagodbe i brzo napredovanje u UFC-u osigurali su mu ovu prestižnu ulogu rezervnog borca. Ako dođe do promjene u planovima, Lopes će biti spreman uskočiti i iskoristiti priliku da pokaže svoje vještine na jednoj od najvećih pozornica borilačkog sporta.

Topuria će u ovoj borbi tražiti način da nastavi svoj neporaženi niz i dokaže se kao dominantni prvak, dok Holloway, koji je već cementirao svoju ostavštinu kao jedan od najboljih boraca perolake kategorije, želi još jednom postati šampion. S obzirom na visoke uloge, UFC 308 obećava biti noć puna dramatičnih preokreta, a Diego Lopes sada čeka u sjeni, spreman za svoju priliku, ako ga sudbina pozove u kavez.

Linker
28. rujan 2024 10:00