UFC

Saint Denis otkrio kaje li se zbog borbe protiv Poiriera: ‘Najvažnija lekcija bila je da nikoga ne smiješ podcijeniti‘

Poirier vs. Saint Denis

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Bivši francuski pripadnik specijalnih snaga ‘otvorio‘ se pred novinarima

Benoit Saint Denis nije dopustio da ga išta spriječi na putu prema najvećoj prilici njegove karijere na UFC-u 299. Čak ni teški pripremni kamp ni ozbiljna infekcija stafilokokom nisu mogli zaustaviti njegovu odlučnost da uđe u oktogon i pokuša iskoristiti šansu koja mu se ukazala.

Dustin Poirier, jedan od najvećih boraca lake kategorije svih vremena, ipak je bio prevelik zalogaj. U epskom dvoboju koji je završio u drugoj rundi, Poirier je nokautirao Saint Denisa, no ne bez da mu ovaj pruži dostojan otpor. Saint Denis, koji se sada priprema za glavnu borbu na UFC-ovom događaju u Parizu, osvrnuo se na važnost lekcija koje je izvukao iz tog poraza.

"Naučio sam toliko toga," iskreno je priznao Saint Denis u razgovoru za MMA Fighting. "Najvažnija lekcija bila je da nikoga ne smiješ podcijeniti, pogotovo kada se boriš s borcem poput Poiriera. Također, ne možeš ući u borbu ako nisi 100 posto spreman i zdrav. To je bilo ogromno saznanje."

Saint Denis nije krio ni svoje frustracije zbog teškog puta koji je prošao tijekom priprema. "Kada postaneš prepoznatljivo ime u ovom sportu, iznenada ti se na ramena stavi ogroman teret odgovornosti. Imaš cijeli tim oko sebe, menadžment, puno ljudi koji računaju na tebe. Sve to moraš naučiti upravljati, a da pritom zadržiš ljubav prema onome što radiš. Taj balans je ključan."

Tijekom borilačkog tjedna, Saint Denis se suočio s dilemom. Infekcija stafilokokom i teško skidanje kilograma činili su ga nespremnim, ali otkazivanje borbe bilo bi nepoštovanje prema Poirieru i svemu što su obojica uložili u taj meč. "Bilo je teško odlučiti što je ispravno," priznao je Saint Denis. "Nije bilo pošteno izaći u borbu u tako lošem stanju, ali isto tako nije bilo pošteno otkazati borbu nekoliko dana prije, znajući koliko se Poirier pripremao."

Unatoč svemu, Saint Denis se odlučio boriti, što je na kraju završilo njegovim porazom. No, za njega to nije bio kraj, već početak novog poglavlja. "Nisam mogao imati kajanje jer je svaki poraz prilika za učenje. Sve što je pošlo po zlu tijekom priprema bilo je nešto iz čega sam morao izvući pouku. Sada sam bolji borac zbog tih iskustava."

Pogledom unaprijed, Saint Denis sada ima priliku pred svojom domaćom publikom u Parizu. Uvjeren je da su svi izazovi koje je prošao bili priprema za njegov najbolji nastup. "Sada sam sretan, uživam u svakom trenutku treninga i borbe. To je najvažnije – vratiti radost u ono što volim raditi."

Poraz od Poiriera sada je tek jedan važan dio priče o borcu kojeg mnogi nazivaju "Bogom rata".

Linker
28. rujan 2024 09:51