UFC

Sean Strickland se promijenio. Nekoć nije birao mjesto i vrijeme, sada se odbija boriti: ‘UFC ne voli takve borce‘

Sean Strickland

 Luke Hales/Getty images/Profimedia
Menadžer Roberta Whittakera podijelio je određene informacije o Seanu Stricklandu

Sean Strickland borac je koji samog sebe voli prezentirati kao velikog ljubitelja tučnjave. "Bilo kad, bilo gdje, bilo s kim", uzrečica je uz koju Strickland voli vezati svoje ime, ali kako vrijeme odmiče, čini se da Sean također mijenja svoj pristup.

Nekoć je Strickland bio borac koji bi bez razmišljanja prihvatio borbu, čak i nekoliko dana prije samog održavanja eventa. Međutim, Sean je danas borac koji će odabrati pauzu i čekanje "title shota" radije nego borbu protiv nekog od izazivača.

Prema riječima Titusa Dayja, menadžera koji zastupa Roberta Whittakera, Sean Strickland imao je ponudu za okršaj s njegovim borcem, ali dobili su odbijenicu od strane Stricklanda.

"Sean se očito uhvatio drukčije strategije i spreman je sjediti sa strane i čekati. Nije isključeno da mu je zagarantiran napad na titulu, ali Rob (Whittaker) se htio boriti. Tako zarađuje za život. Odmah nakon posljednjeg meča u Rijadu, pitali su nas: ‘Želi li se Rob ubrzo opet boriti?‘. Doslovno isti dan su nas pitali želi li Rob borbu protiv Seana u Perthu (17.8.). Rekli smo da apsolutno želimo, ali Strickland je navodno odbio.", započeo je Day, a zatim je pojasnio kako se Whittaker brzo okrenuo drugoj opciji.

"Znali smo da se bliži event u Abu Dhabiju i htjeli smo biti dio toga. Rob se voli boriti tamo i zatražio je da ga ubace na taj ‘card‘. Pitali su ga želi li se ponovno boriti s Khamzatom, a on je pristao.", dodao je Day.

Sean Strickland zapravo ne skriva kako se ne želi boriti protiv Whittakera. Još početkom sedmog mjeseca, nedugo nakon što je Whittaker nokautirao Ikrama Aliskerova, Strickland je odbacio mogućnost borbe s Whittakerom.

‘‘Borba protiv Whittakera neće se dogoditi, odbit ću taj meč. Whittaker ne zaslužuje meč protiv mene, jer ja sam sljedeći na redu za napad na pojas. Obranio sam titulu i trenutno sam prvi izazivač. Meč s Whittakerom neće se dogoditi. On je izgubio od Dricusa i Adesanye vrlo uvjerljivo. Ja sam porazio ‘Izzyja‘, a porazio sam i Dricusa, ali pokrali su me u Kanadi. Ništa od borbe s Whittakerom, planiram čekati napad na pojas.‘‘, poručio je Strickland u razgovoru za MMA Crazy.

Nekoć je Strickland osvajao fanove svojim pristupom i prihvaćanjem mečeva bez ikakvog oklijevanja. Dojam je kako ga je osvajanje pojasa promijenilo, a posebno ga boli činjenica da je tijesno izgubio od Dricusa Du Plessisa. Strickland i dalje tvrdi kako je "pokraden" u tom meču i želi što brže dobiti priliku revanširati se Dricusu. Whittakerov menadžer ističe kako nije isključeno da Robert preskoči Stricklanda na poziciji sljedećeg izazivača.

"Teško je znati što UFC ima na umu, ali znam da vole aktivne borce. Sviđaju im se borci koji ne govore ‘ne‘, a borci koji sjede i čekaju nisu im naročito drago. Ako Rob porazi Khamzata, a posebno ako to bude impresivna izvedba, njegov idući meč bit će borba za titulu. Hoće li Strickland doći na red u međuvremenu, nisam siguran. Sumnjam u to.", zaključak je Whittakerovog menadžera.

Podsjećamo, Whittaker će se 26. listopada (10. mjesec) boriti protiv Khamzata Chimaeva na UFC 308 eventu u Abu Dhabiju. Ne uspije li Strickland ugovoriti "title shot" do tada, zbilja je moguć scenarij gdje će Whittaker preoteti Stricklandu poziciju sljedećeg izazivača.

Linker
11. rujan 2024 15:43