UFC

‘Moramo oduzeti pojas ovom ‘gay‘ tipu i vratiti ga normalnim ljudima. Prvi put čujem da je Afrikanac postao gay‘

Dricus Du Plessis | Khamzat Chimaev

 Instagram (dricus Du Plessis) | Giuseppe Cacace/Afp/Profimedia
Khamzat Chimaev pridružio se grupi boraca koja prvaka UFC-ove srednje kategorije smatra homoseksualcem

Važan meč, ali i vjerojatno najteži u dosadašnjoj karijeri čeka Khamzata Chimaeva krajem desetog mjeseca ove godine. "Borz" će 26. listopada nastupiti na UFC 308 eventu u Abu Dhabiju, a protivnik će mu biti Robert Whittaker, nekadašnji prvak UFC-ove srednje kategorije, ali još uvijek ponajbolji borac među "srednjašima".

Bit će to ujedno i prvi Khamzatov meč nakon godinu dana, jer Khamzata nismo gledali sve od desetog mjeseca prošle godine i pobjede nad Kamaruom Usmanom. Imao je Chimaev novih zdravstvenih problema nakon tog meča pa je tako otkazao meč koji je u šestom mjesecu ove godine trebao odraditi s Whittakerom.

Borba je dobila novi datum, a Chimaev bi pobjedom nad Whittakerom mogao izboriti čak i napad na titulu. Kako sada stvari stoje, Sean Strickland bit će sljedeći izazivač za pojas, ali pobjeda nad Whittakerom bila bi od ogromnog značaja za Khamzatove šampionske ambicije.

Dricus Du Plessis aktualni je prvak UFC-ove srednje kategorije, a Khamzat Chimaev sinoć je putem Twittera vodio javni razgovor s Darrenom Tillom i otkrio je zašto mora svrgnuti Du Plessisa s trona UFC-ove srednje kategorije.

"Moramo vratiti titulu normalnim ljudima. Ovaj ‘gay‘ koji drži pojas, to nije normalno. Prvi puta čujem da je Afrikanac ‘gay‘", rekao je Chimaev, a svojim riječima nasmijao je Tilla i ostale osobe koje su slušale ovaj razgovor.

Zašto Chimaev tvrdi da je Du Plessis gay?

Dricus Du Plessis službeno nije homoseksualac niti se tako deklarira, ali nerijetko su njegove društvene mreže ispunjene sadržajem koji odaje dojam da se radi o osobi homoseksualne orijentacije.

Kadrovi gdje se Du Plessis ljubi s trenerom, zatim fotografije navodnih zaruka s muškarcem ispred Eiffelovog tornja u Parizu, kontroverzne fotografije na Instagramu, sve to razlozi su zbog kojeg Dricusa kolege borci nerijetko etiketiraju epitetom homoseksualca.

Chimaev je otišao korak dalje nazivajući Du Plessisa "nenormalnim", a radi se o izjavama kojima bi si mogao navući nepotrebne probleme. Darren Till u jednom trenutku pokušao je zaustaviti Khamzata govoreći mu: "ne budi lud", ali Chimaev je ipak odlučio izreći sve što mu je na umu.

Zanimljivo je kako je i Chimaev dobio "porciju" od strane Chimaeva. Naime, Khamzat je nekoć bio borac velter kategorije, ali zbog učestalih problema sa skidanjem kilaže morao je napustiti tu kategoriju i prešao je u višu, srednju kategoriju. Chimaev je za svoje probleme s kilažom optužio Tilla.

"Prije nego sam te upoznao, nikada nisam pao vagu. Ti svaki dan jedeš čokoladu i ja nisam mogao prestati. Nisi discipliniran i zato sada nisi u mojoj blizini, nego si u Liverpoolu. Inače bih te doveo u trening kamp. Svaki dan piješ pivo.", poručio je Chimaev, dok je Till govorio kako nikada nije jeo čokoladu u blizini Khamzata te je zapravo Chimaeva nazvao "još gorim i problematičnijim".

Podsjećamo, početkom 2022. godine Till je otputovao u Švedsku kako bi trenirao zajedno s Khamzatom Chimaevim. Između njih ekspresno se rodilo veliko prijateljstvo. "Smesh Bros" naziv je koji im je priskrbila MMA javnost, a Till i Chimaev još uvijek su dobri prijatelji, ali više ne treniraju zajedno u istoj mjeri kao nekoć.

Linker
11. rujan 2024 15:43