UFC

Sean Brady moli UFC da ga upare s ‘najomraženijim‘ tipom u organizaciji: ‘Usmrtit ću ga!‘

Sean Brady

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Nakon velike pobjede nad Gilbertom Burnsom, Sean Brady želi top 5 protivnika

Fantastičan nastup pružio je Sean Brady u glavnoj borbi večeri na UFC Fight Night 242 eventu. 31-godišnji velteraš iz Philadelphije uspio je neutralizirati sve kvalitete Gilberta Burnsa, nametnuo je svoj stil igre, a što je najbitnije, zadržao je isti tempo kroz svih pet rundi borbe.

Bio je to prvi Bradyjev meč na pet rundi, a mnogi su bili skeptični kako će se snaći borac koji je ranije u karijeri pokazivao probleme i u mečevima na tri runde. No, Brady iz meča u meč napreduje i polako se etablira kao borac spreman za napad na sam vrh.

Pobjeda nad šestorangiranim Burnsom približit će Bradyja najvišim pozicijama u poretku, ali prije eventualnog napada na pojas, Brady će trebati barem jednu pobjedu protiv nekog od top 5 izazivača unutar kategorije. Sean je još nakon meča s Burnsom izrazio želju za nekim od boraca iz top 5, ali ako mu UFC to ne može omogućiti, Sean želi sedmorangiranog Iana Garryja.

Naravno, puno mu je draža opcija da protivnik ipak bude rangiran bolje od sedmog mjesta, a na konferenciji za medije nakon eventa, Brady je dao konkretno ime borca s kojim se želi obračunati u kavezu.

"Želim se boriti protiv Colbyja Covingtona. Mislim da mi je Colby najlakši protivnik u ovoj kategoriji. Rastavit ću ga nogama, pregazit ću ga. Istog trena borio bih se s Colbyjem. UFC, molim vas dajte mi Colbyja, usmrtit ću ga. On ne bi trebao biti rangiran. Kada se uopće borio zadnji put?", rekao je Brady pred okupljenim medijskim predstavnicima.

Colby Covington nije se zapravo tako davno borio. Krajem prošle godine odradio je meč protiv Leona Edwardsa za pojas u velter kategoriji, ali uzmemo li u obzir kakav je nastup pružio, jasno je zašto Brady ima dojam da je prošlo puno vremena od Colbyjevog posljednjeg nastupa. Bila je to vrlo blijeda izvedba "Chaosa" kojeg je Edwards lakoćom porazio.

Prije tog nastupa, Covington je imao pauzu koja je potrajala više od 20 mjeseci, a bitno je istaknuti kako Covington nema pobjedu nad trenutno rangiranim velterašima. Max Griffin i Rafael dos Anjos zapravo su jedini aktivni borci na UFC-ovom rosteru među listom boraca koje je Colby porazio. Svi ostali ili su umirovljeni ili izvan UFC-a. Unatoč tome, Covington i dalje okupira visoko peto mjesto u poretku izazivača, a Brady ima veliku želju izbaciti ga iz top 5.

Linker
11. rujan 2024 08:20