UFC

Nekoliko promjena na UFC-ovim rang ljestvicama: Ian Garry izgubio je argument za odbijanje meča s Bradyjem

Sean Brady

 GIUSEPPE CACACE/AFP/Profimedia
Najveća svjetska MMA organizacija objavila je novi poredak po težinskim kategorijama

Kako to obično biva, UFC utorkom ažurira svoje rang ljestvice. Prošlotjedni UFC Fight Night 242 event ponudio je nastupe nekoliko rangiranih boraca i očekivano su se dogodile određene promjene pri vrhu.

Sean Brady u glavnoj borbi večeri porazio je šestorangiranog Gilberta Burnsa. Brady je u taj meč ušao kao osmi izazivač unutar velter kategorije i s obzirom da je uvjerljivo porazio borca koji je iznad njega u poretku, bilo je jasno da Seana čeka skok u poretku.

Preuzeo je Sean dosadašnje Burnsovo mjesto na ljestvici i sada je šestorangirani borac u poretku izazivača. Osim Burnsa koji je pao na osmo mjesto, Brady je preskočio Iana Garryja koji ostaje na sedmoj poziciji. Sean je prozvao Garryja na međusobni obračun nedugo nakon pobjede nad Burnsom te je istaknuo kako se Garry od utorka više neće moći izvlačiti govoreći da ne želi meč protiv nižerangiranih boraca. Brady je sada ispred njega u poretku i sigurno djeluje primamljivije Garryju. Hoće li Irac prihvatiti, vrijeme će nam pokazati.

Skok na ljestvici napravila je i Natalia Silva. Gotovo identična promjena kao kod Bradyja i Burnsa dogodila se i u ovom slučaju. Silva je skočila s osmog na šesto mjesto u poretku izazivačica muha kategorije, dok je Jessica Andrade skliznula sa šestog na osmo mjesto. Katlyn Cerminara ostala je na sedmoj poziciji.

Poredak muha kategorije nije jedini poredak u kojem je Silva napravila skok. Brazilka je od ovog tjedna rangirana i na ženskoj "pound-for-pound" ljestvici. Ovo je njen prvi plasman u tom poretku, a zasad se smjestila na 14. mjestu. Jessica Andrade pala je dva mjesta u tom poretku, a zanimljivo je da još uvijek drži bolji plasman nego Silva koja ju je upravo porazila. Andrade je na "P4P" ljestvici trenutno 13-rangirana.

Značajan pad dogodio se Mattu Schnellu kojeg je Cody Durden porazio "submissionom" u drugoj rundi borbe. Schnell je pao čak tri mjesta u poretku i sada je 14. izazivač UFC-ove muha kategorije. Durden je skočio s 15. na 13. mjesto, a Schnellovim padom profitirali su Tagir Ulanbekov (11. mjesto) i Bruno Silva (12. mjesto).

Kompletan poredak po rang ljestvicama pogledajte klikom na LINK.

Linker
13. rujan 2024 09:39