UFC

Pogledajte promjene na rang ljestvici nakon UFC-a 302: Tom Aspinall neobjašnjivo pao, jedan borac skinut s popisa

Tom Aspinall celebrates after knocking out Marcin Tybura during UFC Fight Night: London the at the O2, London, England on the 22 July 2023. Copyright: xAndyxRowlandx PMI-5650-0002,Image: 867947584, License: Rights-managed, Restrictions: Credit images as ”Profimedia/ IMAGO”, Model Release: no, Credit line: Andy Rowland/imago sportfotodienst/Profimedia

 ANDY ROWLAND/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Andy Rowland/imago Sportfotodienst/profimedia
UFC je ažurirao svoje rang ljestvice nakon velike UFC 302 priredbe

Kao i obično, najnovija događanja u UFC-ovom oktogonu nekim su borcima omogućila uspon prema vrhu, dok su drugi pali na ljestvicama.

Koje su se promjene dogodile nakon UFC-a 302, pogledajte niže.

Muška ‘Pound-For-Pound‘ kategorija: Iako MMA zajednica i dalje žustro raspravlja o tvrdnjama Dane Whitea da bi Jon Jones trebao biti ispred Islama Makhacheva, najnovija promjena u ‘P4P‘ poretku utjecala je na drugog prvaka u Jonesovoj kategoriji, privremenog teškaškog prvaka Toma Aspinalla.

Unatoč tome što drži pojas otkako je nokautirao Sergeija Pavlovicha, Britanac je začudo pao jedno mjesto na redni broj 13. Od toga je profitirao bivši prvak lake kategorije, Charles Oliveira, koji se vratio na 12. mjesto unatoč porazu od Armana Tsarukyana na UFC-u 300 u travnju.

Ženska Pound-For-Pound kategorija: Nema promjena.

Ženska slamka kategorija: Nema promjena.

Ženska muha kategorija: Nema promjena.

Ženska bantam kategorija: Nema promjena.

Muha kategorija: Mjesecima nakon što je doživio drugi uzastopni poraz od Tima Elliotta prošlog prosinca, Su Mudaerji je ispao iz ljestvice muha kategorije. Umjesto njega na 15. mjesto se vratio Cody Durden. Amerikanac je prošli put izgubio na bodove od Tagira Ulanberkova, ali je prije toga ostvario četiri pobjede zaredom.

Bantam kategorija: Nema promjena.

Perolaka kategorija: Nema promjena.

Laka kategorija: Nema promjena.

Velter kategorija: Nema promjena.

Srednja kategorija: Sean Strickland ostaje prvi izazivač nakon pobjede u sunaslovnoj borbi na UFC-u 302. Njegov pobijeđeni protivnik, Paulo Costa, spustio se za jedno mjesto na redni broj osam kao rezultat drugog poraza ove godine. Taj mali pad omogućio je Nassourdineu Imavovu da napreduje jedno mjesto na redni broj sedam uoči njegove glavne borbe protiv Jareda Cannoniera ovog vikenda u Louisvilleu.

Linker
22. lipanj 2024 09:55