UFC

Što je sve Herb Dean doživio u svojoj sudačkoj karijeri: ‘DC me udario, a Chuck Liddell mi je prijetio‘

Herb Dean

 Shutterstock Editorial/Profimedia
Legendarni UFC sudac podijelio je neke trenutke iz svoje duge i uspješne karijere

Herb Dean otkrio je razne zanimljivosti iz svoje sudačke UFC karijere.

Legendarni sudac otvorio se o svojoj impresivnoj karijeri koja je, kako priznaje, imala svojih izazova.

53-godišnji Dean je nevjerojatnih devet puta proglašen "Sucem godine" otkako je ta kategorija uvedena na ‘‘World MMA Awards‘‘ 2010. godine. Dean, koji je i sam bio borac s omjerom 2-3, prozvan je "zlatnim standardom" MMA suđenja od strane Dana Whitea, Joea Rogana i nebrojenih fanova.

Unatoč uspjehu, priznaje da njegova karijera nije uvijek tekla glatko. Dean tvrdi da su mu UFC borci prijetili zbog odluka s kojima se nisu slagali, ali ističe da je njegova razmjena s bivšim prvakom poluteške kategorije, Chuckom Liddellom, posebno upečatljiva.

"Chuck Liddell je znao upućivati preventivne prijetnje", rekao je Dean u podcastu The Casuals MMA. "Govorio bi: ‘Vidio sam što se dogodilo s borbom prije koju si sudio. Ako meni to napraviš, prebit ću te.‘ ", Dean dodaje. "To je samo smiješna anomalija. Većina momaka u našem sportu je zapravo vrlo pristojna."

Poznati sudac je demonstrirao svoju "granitnu bradu" dok je sudio prvu borbu između Jona Jonesa i Daniela Cormiera na UFC-u 182 u siječnju 2015. godine. ‘Bones‘ je počeo slaviti svoju pobjedu odlukom sudaca nad Cormierom dok je još bilo nekoliko sekundi do kraja. Za to vrijeme, ‘DC‘ je spustio gard i primio udarac ispod pojasa. Cormier je uzvratio zamahom prema Jonesu i nastavio to činiti i nakon zvona koje označava završetak borbe - ali Dean je na kraju primio jedan od tih udaraca.

Gotovo desetljeće kasnije, MMA sudac još uvijek nije siguran je li on bio namjeravana meta. Dean dodaje: "Cormier kaže da nije bilo namjerno. Mislim da je bio toliko frustriran da je jednostavno htio udariti nekoga jer je to bio vrlo frustrirajući trenutak. Udarac je prvo pogodio Jona, a onda mene."

Osim nekoliko problema, Deanov odnos s borcima je dobar. Veća je vjerojatnost da će imati nesuglasica sa svojim kolegama sudcima. Dean otkriva: "Za neke od njih to je stvar konkurencije. Ljudi žele raditi ovaj posao, pa je ponekad konkurentno. Ima podmetanja. Neću vam reći o kome se radi. Ponekad ima nesuglasica."

Očekuje se da će Dean ponovno biti u oktogonu na UFC-u 303 29. lipnja. Nadajmo se da njegovi komentari neće izazvati preveliku napetost među drugim sudcima.

Linker
21. lipanj 2024 18:31