UFC

Pogledajte osvajače bonusa s UFC: Abu Dhabi priredbe! Jesu li zakinuli Michaela Chiesu?

Michael Chiesa

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nakon jučerašnje UFC priredbe u Etihad Areni, četiri borca odlaze kući s dodatnih 50 tisuća dolara

UFC je dodijelio četiri bonusa nakon jučerašnje priredbe u Abu Dhabijevoj Etihad Areni koju su predvodili Cory Sandhagen i Umar Nurmagomedov. Međutim, nisu nagradili dugogodišnjeg borca, Michaela Chiesu, unatoč tome što je ostvario pobjedu prekidom u prvoj rundi nad Tonyjem Fergusonom i unatoč tome što nije dobio bonus više od osam godina.

Četiri borca dobila su dodatnih 50 tisuća dolara za svoje nastupe.

Azamat Murzakanov nagrađen je za izvedbu večeri. Pobijedio je Alonza Menifielda brutalnim nokautom u drugoj rundi.

Nakon više od godinu dana pauze, Murzakanov vratio se i izgledao bolje nego ikad s kombinacijom udaraca koja je natjerala Menifielda da tetura unatrag s napola ispalim štitnikom za zube. Kada je Menifield pao na pod, neporaženi Rus ga je dovršio još jednom ‘‘ground-and-pound‘‘ bombom. Tada je, temeljem svog savršenog omjera od 14-0, zatražio protivnika iz pet najbolje rangiranih boraca poluteške kategorije.

Za još jednu izvedbu večeri nagrađen je Joel Alvarez. Zaustavio je Elvesa Brenera tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Alvarez nije prestao tražiti završetak protiv Brenera. Duboko u trećoj rundi uspješno je uputio velik broj udaraca koljenom u glavu tijekom čvrstog klinča, a čvrsti Brener je zatim napokon pao za veliki Alvarezov završetak.

Za borbu večeri nagrađeni su Shara Magomedov i Michal Oleksiejczuk. Magomedov je pobijedio Oleksiejczuka jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 29-28) u atraktivnoj sunaslovnoj borbi večeri te je ostao neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri.

Linker
04. kolovoz 2024 10:05