UFC

Umar Nurmagomedov odnio je pobjedu u tijesnoj bitci protiv borbenog Coryja Sandhagena

Umar Nurmagomedov

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Večeras je sjajna UFC-ova priredbu iz Fight Night ‘linije‘ zapečaćena jako respektabilnim dvobojem u UFC-ovoj bantam kategoriji

U glavnoj borbi večeri sjajne UFC-ove Fight Night priredbe u Abu Dhabiju nastupio je Cory "Sandman" Sandhagen (17-4) i rođak velikog Khabiba Nurmagomedova Umar Nurmagomedov (17-0).

Ovaj meč poslužit će kao svojevrsni "eliminator" za sljedećeg izazivača u bantam kategoriji, a pobjednik ovog meča bi gotovo sigurno imao zagarantirano mjesto protiv pobjednika meča Sean O‘Malley vs. Merab Dvalishvili.

"Sandman" se trenutno nalazi u nizu od tri pobjede (redom protiv Yadonga Songa, Marlona Vere i Roba Fonta) dok dagestanska uzdanica punog imena Umar Magomednabiyevich Nurmagomedov ne zna za poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Nanizao je pet pobjeda u nizu pod okriljem UFC-a, a zadnji put je nastupio početkom ožujka ove godine protiv Bekzata Almakhana ujedinjenom sudačkom odlukom.

Sandhagen je trenutno drugi dok je Dagestanac na 10. mjestu na UFC-ovoj listi bantam izazivača.

Oba borca su ušla u borbu s imperativom pobjede, "Sandman" ima priliku dokazati da i dalje pripada u najelitniju grupu svoje kategorije dok je Rus koji je s 19 godina postao svjetski prvak u sambu imao priliku ostvariti najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Meč započinje u odmjeravanju distanci na sredini ringa, a Nurmagomedov na samom početku hvata "single leg" rušenje koje nije pronašlo svoju krajnju destinaciju. Na kraju runde Nurmagomedov tjera Sandhagena u pozicije u kojima se nije nalazio gotovo nikad u svojoj karijeri, a u tom tonu je završena sama runda.

Početak druge runde donosi za Nurmagomedova neklasičan "body kick", a nakon toga opet ulazi u rušenje.

Krajem druge runde gledamo gotovo isti epilog kao na kraju prve runde, Sandhagen zadržava smirenost i pokazuje iskustvo te izlazi iz neugodne situacije. "Sandman" bi trebao biti u vodstvu 2-0 ako objektivno sagledamo situaciju, a mnogi su na X-u imali drukčije mišljenje što dokazuje koliko.

Amerikanac se u trećoj rundi odlučuje za napade nožnim udarcima. Kretali su se više nego prošlih rundi, a Umar sredinom runde opet pokušava rušenje koje Sandhagen brani. Krajem runde Dagestanac pokušava isto, no ovoga puta uspješno mu uzima poziciju leđa.

Četvrta runda donosi Nurmagomedova koji baca dobar prednji direkt. Nakon dinamičnih kretnji Dagestanac pogađa sjajni lijevi kroše, a nakon toga spaja sjajnu kombinaciju s dva direkta. Sandhagen odgovara "leg kickom" u tijelo, a nakon toga smo gledali sjajnu razmjenu koja završava rušenjem bratićem Khabiba Nurmagomedova, a Sandhagen pokazuje da je radio na hrvačkom dijelu i uspješno ustaje krajem samog meča.

Pobjedu je na kraju jednoglasnom odlukom sudaca odnio Umar Nurmagomedov koji je nakon prve dvije runde pojačao tempo.

Linker
04. kolovoz 2024 10:05