UFC

Kakva demonstracija udaračke tehnike! Shara Magomedov izdominirao je Michala Oleksiejczuka

Shara Magomedov

 Screenshot/UFC
Neporaženi Rus je ovom fantastičnom izvedbom upisao svoju 14. profesionalnu pobjedu

UFC: Abu Dhabi priredba u Etihad Areni je došla do svoje sunaslovne borbe večeri. Shara Magomedov iz Rusije i Michal Oleksiejczuk iz Poljske odmjerili su snage u ovom meču srednje kategorije.

Neporaženi Magomedov ovom borbom tražio je treću UFC pobjedu, u listopadu prošle godine svladao je Brunu Silvu jednoglasnom odlukom, a u siječnju ove godine je tehničkim nokautom zaustavio Antonija Trocolija u trećoj rundi borbe.

Oleksiejczuk je pokušao zaustaviti negativan niz od dva poraza, s tim da su oba poraza bili prekidi ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Michel Pereira ga je zaustavio gušenjem (RNC) u ožujku, a Kevin Holland ravnom polugom na laktu (armbar) u lipnju.

Na početku prve runde Oleksiejczuk se nametnuo kao agresivniji borac, zauzeo je sredinu oktogona i pritiskao prema naprijed. Vrlo brzo je uspio lijevim zadnjim direktom srušiti Magomedova, ali Dagestanac se odmah vratio na noge. Magomedov je koristio jako puno udaraca nogom - ‘‘low kickove‘‘, ‘‘middle kickove‘‘, a i poneki ‘‘high kick‘‘. Rus je savršeno tajmirao udarac desnim laktom kojim je otvorio posjekotinu iznad Oleksiejczukovog lijevog oka. Unatoč tome što je raskrvaren, Poljak nije popustio s pritiskanjem prema naprijed.

image

Shara Magomedov v Michal Oleksiejczuk

Screenshot/UFC

U drugoj rundi Magomedov je nastavio pokazivati nadmoć u udaračkom segmentu borbe. Iznimno veliki broj bačenih ‘‘kickova‘‘ pokazuje koliko je Rus kondicijski dobro pripremljen i tehnički efikasan. Jedan od tih ‘‘high kickova‘‘ je Oleksiejczuk uspio uloviti, zgrabio je Magomedova za nogu i srušio ga pred kraj runde te mu uzeo leđa. Međutim, samo tridesetak sekundi do kraja runde nije bilo dovoljno da ozbiljnije zaprijeti gušenjem ili ‘‘ground-and-poundom‘‘.

image

Shara Magomedov v Michal Oleksiejczuk

Screenshot/UFC

U trećoj rundi Rus je demonstrirao sve moguće udaračke tehnike. Vrlo širok spektar oružja posjeduje Magomedov. Pogađao je Poljaka iz svih kuteva, a Oleksiejczuk je tražio presudni udarac isključivo širokim lijevim krošeima. To ga je učinilo predvidljivim i nije ozbiljno zaprijetio svom suparniku. Poljski borac je zatim odlučio hrvati, uspješno je rušio Magomedova čak dva puta. Prvi puta ga nije dugo zadržao u parteru, a drugi puta, iako je bio gornji, lošije je prošao. Rus je zatvorio gard nogama i s leđa vrlo uspješno laktovima pogađao Oleksiejczuka u glavu. Poljak se na kraju borbe jedva pridigao za proglašenje pobjednika.

image

Michal Oleksiejczuk

Screenshot/UFC

Nakon tri runde odlične akcije, Magomedov je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom i time produžio svoj neporaženi profesionalni omjer na 14 pobjeda, a Oleksiejczukov omjer sada stoji na 19-9.

Linker
04. kolovoz 2024 10:05