UFC

‘On je opak tip, potkovan u svim segmentima. Očekujem vrhunsku borbu, bit će to pravi rat!‘

Benoit Saint-Denis

 Screenshot (youtube, Rmc Sport Combat)
Benoit Saint Denis u subotnjoj borbi s Renatom Moicanom traži svoj povratak na pobjednički kolosijek

Tri dana dijele nas od UFC Fight Night priredbe u Parizu, a kako to obično biva - srijeda je bila rezervirana za media day. Ono što je, međutim, danas bilo posebno jest činjenica da smo ovog puta i osobno prisustvovali medijskoj konferenciji najveće svjetske MMA organizacije u Pullman Paris Centre Bercy hotelu. Glavne zvijezde predmetnog događaja bili su, dakako, predvodnici subotnjeg "eventa" - Benoit Saint Denis (13-2) i Renato Moicano (19-5-1).

Francuz je do ožujka ove godine imao pet pobjeda u nizu pod okriljem UFC-a i uživao reputaciju hit-borca lake kategorije, no onda se pojavio već pomalo otpisani Dustin Poirier i nokautirao ga u drugoj rundi njihovog obračuna na UFC 299 priredbi. "God of War" se, međutim, psihofizički oporavio od recentnog poraza i spreman je za novi pohod prema vrhu divizije.

"Ako u subotu pobijedim, sve će biti otvoreno, ali prije svega trebam isporučiti odličnu izvedbu protiv Moicana. Očekujem vrhunsku borbu, bit će to pravi rat. Od mene možete očekivati da ću dati sve od sebe da napredujem u diviziji", rekao je 28-godišnji francuski borac pa na pitanje o prognozi predstojeće borbe sa smiješkom poručio: "Prognoziram da će vam se borba svidjeti".

O promjenama u svom timu, ali i pristupu, Saint Denis je rekao: "Ništa nije osobito novo, moj tim je isti uz male promjene. Možete očekivati puno preciznijeg, profesionalnijeg i iskusnijeg Benoita", istaknuo je pa se osvrnuo na činjenicu da se njegove dosadašnje borbe bile obilježene beskompromisnim stilom, preuzimanjem visokog rizika i apsolutnim stavljanjem težišta na ofenzivni segment borbe: "Ono što želimo jest da ostanem isti borac s više odgovornosti u defenzivnom aspektu. Spreman sam pružiti rat".

Kao što je uvodno spomenuto, BSD-ova rezultatska krivulja doživjela je pad nakon borbe s Poirierom, u kojoj je bio izraziti favorit, a završio nokautiran. Nakon tog meča našao se na udaru kritika borilačke javnosti, no to doživljava kao dio posla kojim se bavi.

"Uvijek je tako u našem poslu, nakon pobjede si najbolji, a nakon poraza najgori. To je težina koju ova igra nosi. Ne igramo nogomet, svaka borba mijenja nam karijeru na neki način", rekao je dvanaestoplasirani borac UFC-ovog "lightweighta" pa se okrenuo svom subotnjem protivniku Moicanu.

"On je opak tip, potkovan u svim segmentima borbe, vidjet ćemo kako će se meč razvijati. Očekujem potkovanog borca koji će mi pružiti tešku borbu".

Zaključno je Saint Denis istaknuo i koliko mu znači što će predvoditi priredbu u svojoj domovini:

"Privilegija mi je predstavljati svoju zemlju uz svoje sunarodnjake, to je velika čast i vrlo sam zahvalan na toj prilici, spreman sam dati sve što imam. Nije mi to pritisak već zadovoljstvo. Lakše nam je, Francuzi navijaju za nas, u svojoj smo zemlji i nemamo ‘jet lag‘ kao kad putujemo u SAD".

Linker
25. rujan 2024 13:24